News
notix pixel id

Subiecte Matematică Bac toamnă 2019. Ce s-a dat la M1, M2 și M3 și barem de corectare edu.ro – Update

23.08.2019 | 08:36
Subiecte Matematică Bac toamnă 2019. Ce s-a dat la M1, M2 și M3 și barem de corectare edu.ro - Update
Subiecte matematică Bac toamnă 2019. Sursa foto: playtech.ro

Elevii care au picat examenul maturității la sesiunea precedentă află azi ce subiecte au de rezolvat la matematică, la Bac-ul de toamnă 2019. Astăzi are loc proba obligatorie a profilului, iar examenul începe la ora 09:00. Subiectele sunt diferențiate, în funcție de profil, împărțite în M1, M2 și M3.

Update, ora 10.33: Elevii au început deja proba obligatorie a profilului. Subiectele diferențiate la Matematică, baremul și rezolvarea acestora vor fi disponibile în jurul orei 15.00, pe subiecte.edu.ro.

Subiecte Matematică Bac toamnă 2019 – Ce le-a picat elevilor

Potrivit datelor Ministerului Educației Naționale, în acest an, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris în jur de 44.000 de elevi. Unii vor susține azi proba la matematică (cei care au terminat profilul real sau tehnologic), iar ceilalți vor susține proba la istorie (cei care au terminat la filologie).

FANATIK vă prezintă subiectele de la matematică (și istorie – aici), de îndată ce ele vor apărea. Probele scrise, indiferent de disciplină, sunt elaborate de Centrul Național pentru Evaluare și Examinare. Modelele de subiecte de la matematică pot fi descărcate de pe pagina oficială a Ministerului Educației – aici.

subiecte matematica bac toamna 2019
Bacalaureatul de toamnă continuă luni cu proba la alegere: geografie, filosofie, logică și argumentare, sociologie, psihologie, chimie, biologie, fizică sau informatică

Următoarea probă scrisă, cea la alegere, luni, 26 august 2019

Proba la matematică constă în trei subiecte. Fiecare subiect corect rezolvat valorează 30 de puncte. La cele 90 de puncte se adaugă 10 puncte din oficiu. Nota finală se obține din adunarea punctajului obținut și împărțirea rezultatului acestuia la 10. Pentru ca un elev să ia nota 10 la matematică, trebuie să cumuleze 100 de puncte.

Subiectele la matematică, sesiunea de Bac de toamnă 2019 sunt afișate în jurul orei 15:00, însă e posibil ca acestea să apară mai devreme în mediul online, cu bunăvoința elevilor și a profesorilor. În ultima vreme a existat o controversă cu privire la publicarea subiectelor, astfel că elevilor li s-a înterzis în acest an să iasă cu foile de examen din liceu tocmai pentru a nu fi prezentate publicului.

Ieri, 22 august, elevii au susținut proba la limba maternă (maghiară, slovacă, croată, ucraineană, italiană, sârbă sau germană), iar luni, 26 august 2019, Bacalaureatul de toamnă va continua cu proba la alegere (chimie, fizică, biologie, psihologie, logică și argumentare, sociologie, filosofie sau informatică).

Rata de promovabiliate a examenului de Bacalaureat din acest an este de 69,7%, mai mică decât cea de anul trecut, când a fost 72,9% . Anul trecut, rata de promovabilitate a crescut cu 1,5% după rezolvarea contestațiilor, căci inițial era de 71,4%. Cea mai slabă rată s-a înregistrat în anul 2012, la un an după ce au fost introduse camerele de supraveghere în clase. Atunci au trecut examenul doar 44,3% dintre elevi. În anul introducerii camerelor, rata de promovare a fost de 45,7%.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri