Cele mai citite

Se ştiu finalistele la CM de handbal feminin. Se va juca pentru aur duminică, de la ora 18:30

Vineri seara au avut loc semifinalele CM de handbal feminin. Au fost meciuri in care echipele considerate cu prima sansa au avut câştig de cauză, dar una dintre ele s-a impus lejer, cealaltă a tremurat până aproape de final.
Autor: Vicentiu Dinescu | 15.12.2017 | 11:38
Se ştiu finalistele la CM de handbal feminin. Se va juca pentru aur duminică, de la ora 18:30

UPDATE: ora 23:15. Franţa a învins Suedia cu 24-22 în a doua semifinală şi va juca duminică pentru aurul mondial în compania campioanei în exerciţiu, Norvegia. Isabelle Gullden şi colegele ei rămân aşadar cu prima semifinală mondială din istoria lor, dar şi cu imensul regret pentru faptul că au condus cu 22-21 şi au avut om în plus la acest scor, dar în loc să dea lovitura decisvă, au primit la rând trei goluri şi vor disputa doar finala mică în compania Olandei. Un meci între Gullden şi antrenoarea ei de la CSM Bucureşti. Cele două finale se vor juca astfel: duminică 17 decembrie, ora 15:30, finala mică Suedia – Olanda, de la ora 18:30 meciul pentru titlul mondial Norvegia – Franţa.


UPDATE: ora 20:10. Echipa Norvegiei este prima formaţie calificată în finala CM de handbal. Formaţia pregătită de Thorir Heigersson nu a avut nici o problemă în semifinală în faţa Olandei, naţională antrenată de coach-ul de la CSM Bucureşti, Helle Thomsen. Într-o formă fantastică nordicele s-au impus cu 32-23. Norvegia este câştigătoarea precedentelor două Mondiale, în 2011 şi 2015. Iar de la venirea actualui antrenor în 2009 a cucerit 6 trofee, două titluri olimpice, două titluri mondiale şi patru europene. A doua finalistă va fi decisă de confruntarea dintre Suedia şi Franţa.


Conduse din teren de jucătoarea de la CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, nordicele vor avea un meci extrem de dificil, de la ora 21:45, în penultimul act urmând să întâlneacă formaţia Franţei, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Suedia, care are un loc 6 ca cea mai bună performanţă la Mondial, a avut un parcurs de excepţie la turneul final din Germania. Elevele lui Henrik Signell au câştigat surprinzător grupa B după ce au învins Norvegia în ultimul meci, iar apoi au trecut de Slovenia şi Danemarca pentru a ajunge în semifinale.

Gullden, cea mai periculoasă jucătoare a Suediei

Isabelle Gullden este considerată cea mai periculoasă jucătoare a Suediei, iar antrenorul Franţei, Olivier Krumbholz, va trebui să găsească antidotul pentru a o bloca. Franţa, care s-a clasat pe locul 2 după România în grupa A, a câştigat titlul mondial în 20043 şi a mai jucat trei finale, în 1999, 2009 şi 2011.

În cealaltă semifinală se vor întâlni, Norvegia şi Olanda, de la ora 18:30, în reeditarea finalei Campionatului Mondial din 2015. Nordicele au câştigat ultimele trei meciuri directe: 31-23 în finala Mondialului din 2015, 36-26 în meciul pentru medalia de bronz de la Jocurile Olimpice din 2016 şi 30-29 în nfinala Europeanului de anul trecut.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!