News

Suma pe care o donează Gabriela Firea pentru reconstrucția Notre-Dame! Gestul față de omologul ei din Paris

16.04.2019 | 16:52
Suma pe care o doneaza Gabriela Firea pentru reconstructia NotreDame Gestul fata de omologul ei din Paris
ADVERTISEMENT

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că o să doneze timp de trei luni de zile 10% din salariul său către un fond creat pentru a finanța reparațiile de la Catedrala Notre Dame, puternic afectată de un incendiu. Firea a mai transmis o scrisoare către omologul său din Paris, în care îi transmite un mesaj de compasiune.

Gabriela Firea, mesaj de solidaritate cu locuitorii Parisului

În scrisoarea făcută publică marți, Firea începe prin a transmite un mesaj de solidaritate cu locuitorii Parisului și spune că acest eveniment nefericit a numit o întreagă lume, nu doar poporul francez. Ea s-a arătat, totodată, impresionată de cetățenii francezi care s-au rugat în genunchi pentru ca incendiul să se termine.

ADVERTISEMENT

“Această tragedie a unit nu numai un popor, ci o întreaga lume. Am văzut ieri un popor francez îngenuncheat, dar nu în semn de înfrângere, ci într-un act impresionant de credință! Indiferent de nationalitate sau origine, oameni din intreaga lume s-au rugat pentru eroii pompieri care și-au riscat viața pentru a salva acest simbol al umanității și iată că astăzi avem speranța unui nou început!”, a scris Firea pe Facebook.

Gabriela Firea
Gabriela Firea donează din salariul său pentru a finanța reparațiile la catedrala Notre Dame

Câți bani donează Firea către Catedrala Notre Dame

Totodată, primarul Capitalei a mai afirmat că este dispusă să doneze 10% din salariul său, timp de trei luni de zile, fondului înființat pentru reconstrucția catedralei simbol a Parisului. Firea a precizat că dorește ca gestul său să fie urmat de cât mai mulți concetățeni. Conform declarației de avere din 2018, edilul încasa un salariu de 9.936 de lei pe lună.

ADVERTISEMENT

“Sunt convinsă că vom contribui cu toții la reconstruirea acestui monument de o valoare inestimabilă, prin sprijin financiar, moral sau spiritual. Personal, doresc să mă alătur eforturilor de solidaritate și să donez 10% din salariul meu, timp de trei luni, în fondul de solidaritate dedicat reconstrucției Catedralei Notre-Dame de Paris. Sper ca gestul meu să fie urmat de cât mai mulți oameni”, se arată în scrisoarea Gabrielei Firea.