Fotbal intern

Şumudică, SCANDAL după meci: “Nu-s INFRACTOR!” Ce spune de joc

Deşi a fost informat de observatorul partidei Astra-FC Copenhaga că poate sta pe banca tehnică a giurgiuvenilor, Marius Şumudică a ales să vadă meciul din biroul lui Dani Coman....
28.07.2016 | 00:08
Sumudica SCANDAL dupa meci Nus INFRACTOR Ce spune de joc

Deşi a fost informat de observatorul partidei Astra-FC Copenhaga că poate sta pe banca tehnică a giurgiuvenilor, Marius Şumudică a ales să vadă meciul din biroul lui Dani Coman.

La finalul meciului dintre Astra Giurgiu şi FC Copenhaga, scor 1-1, Marius Şumudică, tehnicianul campioanei României, a avut o reacţie dură la adresa jurnaliştilor.

“Nu mă mai filmaţi atât şi nu-mi mai băgaţi luminile astea în ochi că doar nu sînt un infractor.

Vă rog eu să mă lăsaţi în pace şi să-i filmaţi pe ăştia care nu sînt suspendaţi. Ce, sînt infractor să mă urmăriţi aşa!?. Nu am fost nervos, dar ei ştiu foarte bine că nu am voie să vorbesc şi mă urmăresc.

Le-am spus frumos că nu am dreptul să dau interviuri. Nu am jignit pe nimeni şi le-am spus frumos că nu pot să vorbesc. Este decizia FIFA. Am fost informat că nu am voie la interviu. Sînt o persoană interzisă. Am văzut meciul şi apoi am plecat“, a zis Şumudică.

Marius Şumudică a vorbit şi despre meciul disputat de Astra contra formaţiei FC Copenhaga, scor 1-1, şi a dezvăluit care au fost problemele pe care le-au întîmpinat giurgiuvenii. Tehnicianul campioanei României nu a ezitat să critice jocul elevilor săi şi susţine că şansele Astrei au scăzut.

“Am încercat o conservare a rezultatului. Nu a fost nici o cădere. Nu am înţeles de ce a trebuit să jucăm numai baloane lungi şi am evitat construcţia. Ei nu făceau construcţie decît cu un doi atacanţi, dar ne-a fost frică. Aruncam fiecare minge de la portar în faţă şi nu aveam nici o şansă pentru că fotbaliştii lor erau mai înalţi decît ai mei.

Dacă tu nu pui probleme, atunci ai probleme. Am pus probleme de fiecare dată cînd am jucat. Încerc să transmit asta secunzilor mei, dar văd că nu pot transmite şi mai departe. Eu niciodată nu aş fi făcut aşa ceva. Eu le spuneam să paseze, să avem posesie. Copenhaga este o echipă mult peste Sparta Praga. Nu ştiu ce se întîmplă. Cred că jucătorilor le este frică, dar nu se poate. Trebuie să încercăm să construim, să punem probleme.

Nu putem să îi trimitem baloane la papion lui Daniel Niculae. El ce poate să facă? Este foarte greu să remediem ceva pînă la următorul meci. Şansele noastre au scăzut considerabil. Pot să pierd cu 3-0 acolo, dar să joc fotbal. Eu sînt adeptul jocului combinativ şi mi-am făcut echipă ca să ţinem de minge. Dacă jucăm numai buf-buf, atunci sîntem o echipă de divizia C. La 1-0 aveam şanse mari. Şi acum se joacă, dar trebuie să mergem să marcăm. Cei de la Copenhaga ne-au dominat. Sînt semne de întrebare în ceea ce priveşte modul în care am arătat la meciul din Supercupa României şi la cel cu Dinamo.

Eu am greşit înaintea meciului cu Dinamo. I-am lăsat prea multă să petreacă. Ăsta sînt eu. Nu am putut să elimin entuziasmul înainte de meciul cu Dinamo. Am arătat mai bine decît la partida cu Dinamo astăzi, dar trebuie să jucăm în Danemarca şi să înscriem. Ei au bătut 1-0 în deplasare şi acasă au pierdut cu 3-2. Fotbalul este imprevizibil. Toată lumea spunea de Ludogoreţ că spulberă Steaua Roşie Belgrad şi s-a terminat 2-2″, a spus Marius Şumudică.