REPORTAJ: Aşa au trăit cei mai frenetici fani ai Barcelonei “El Clasico” la Bucureşti. Mulţescu a fost şef de galerie!

Oare cum ar mai putea fi descris El Clasico? Pur, magnific, ireal! Cuvinte prea mici pentru ceea ce poate să stîrnească 90 de minute de fotbal total. ...
24.03.2014 | 19:52
REPORTAJ Asa au trait cei mai frenetici fani ai Barcelonei El Clasico la Bucuresti Multescu a fost sef de galerie

Oare cum ar mai putea fi descris El Clasico? Pur, magnific, ireal! Cuvinte prea mici pentru ceea ce poate să stîrnească 90 de minute de fotbal total. 

Pentru a lua mai bine pulsul fanilor care, în ciuda miilor de kilometri ce îi despart de Spania, au trăit derby-ul precum cei mai aprigi suporteri din Peninsula Iberică, FANATIK.ro a acceptat invitaţia unui Fan Club Barcelona în România. Fan Club al cărui secretar general este nimeni altul decît Gheorghe Mulţescu, fostul tehnician al lui Dinamo!  Singur, Mulţescu, a dezvăluit de ce iubeşte atît de mult Barcelona: “E o pasiune mai veche, de foarte mulţi ani! Chiar dacă nu au cîştigat întodeauna trofee, mereu şi-au impus stilul de joc, a fost şi este marcă proprie. A rămas pasiunea mea ascunsă pînă în această seară. Avem stiluri asemănătoare de joc”, sînt cuvintele cu care ne întîmpină Mulţescu.

www.fanatik.ro

 Prima dilemă: Iniesta sau Xavi

În trei minute se aşterne liniştea în pub-ul din agitatul Centru Istoric. Fanii Barcelonei şi ai Realului îşi transmit săgeţi amicale. Discuţia cu Gheoghe Mulţescu se opreşte apoi asupra celui mai bun pasator din lume. O parte a grupului prezent la masă merge pe Iniesta, dar majoritatea, printre care şi fostul tehnician al lui Dinamo, insistă asupra lui Xavi. “E unic, are nişte pase absolut geniale. Iniesta are nişte minusuri, însă are avantajul de a fi şi creatorul unor acţiuni. Totuşi, pasatorul numărul unu rămîne Xavi”, decretează antrenorul. Dilema este încheiată chiar de Iniesta, al cărui gol amuţeşte Bernabeul şi jumătate din fanii pub-ului. “Ce stîng, frate, ce stîng! Nimeni nu avea ce să facă”, este momentul de uluire al lui Mulţescu, care este completat de colegul său. “Ce simbioză, ce mecanism! Facem şi astă-seară legea pe terenul Realului!”. Nu însă fără emoţii.

Mascherano şi Valdes, criticaţi de “Profesor”! 

Fostul tehnician al lui Dinamo reprezintă punctul de atracţie al pub-ului. Preşedintele fan clubului îi aduce cadou, tocmai din Catalunya, o pernă cu Barcelona şi o minge semnată de toţi jucătorii. Mulţescu printre ei este altul, chiar dacă este alintat “Profesorul”. Nu vorbeşte de Dinamo, nu este întrebat de cancan-uri sau fotbal românesc. Acolo totul se învîrte în jurul Barcelonei. Euforia creată de Iniesta este transformată în agonie de către Benzema, golurile francezului trezind primele gesturi şi mişcări agitate din partea lui Mulţescu. “Nu înţeleg cum nu s-a cumpărat un portar mai bun decît Valdes. Culmea, mai are şi oferte din partea altor echipe!”, Mascherano fiind următoarea ţintă. “Mic de înălţime, incapabil să îl ţină pe Benzema şi nu reuşeşte să ajungă, prin evoluţiile sale, la nivelul Barcelonei”, decretează, furios, tehnicianul de 62 de ani.

www.fanatik.ro

Pronostic fabulos oferit de Mulţescu!

2-1 pentru Real, dar fanii Barcelonei nu dezarmează. Mai mult, fostul tehnician al lui Dinamo propune un rezultat greu de realizaat. “Se termină 3-3. Poate să se mai înscrie un gol peste rezultatul acesta cu o execuţie de clasă. Îţi explic de ce cred asta. Se joacă deschis, ambele echipe vor victoria. Totuşi, la noi ar trebui să iasă Fabregas. Nu e în apele lui, Guardiola nu îl ţinea degeaba rezervă”. Vorbele însă nu pătrund în agitaţia şi nemulţumirea creată de “dubla” lui Benzema. Însă vine golul marcat de Messi, care aduce liniştea la pauză şi pronosticul cu două goluri mai aproape de îndeplinire.

Secretul lui Messi! “Asta le spune tuturor colegilor!”

Discuţia se mută asupra lui Lionel Messi, starul argentinian care cu hattrick-ul reuşit tocmai pe Bernabeu l-a depăşit pe legendarul Di Stefano în topul marcatorilor în El Clasico. Mulţescu dezvăluie imediat şi o parte a comportamentului pe care îl afişează decarul Barcelonei în vestiarul echipei. “Este minunat să lucrezi cu un jucător ca Messi, dar este şi greu să îl ţii în frîu. Se spune că mereu este nemulţumit, că el vrea toată atenţia. Colegilor noi, cînd ajung la echipă, sînt luaţi puternic de Messi şi li se transmite că au venit să joace pentru el”, dezvăluie Mulţescu. “Da, relatarea este reală, o ştiu toţi fanii Barcelonei”, completează preşedintele fan clubului Barcelonei.

www.fanatik.ro

Atac la căpitanul Realului! “Urît e Ramos! Şi la joc, şi la caracter”

Eliminarea lui Sergio Ramos, care va fi decisivă în vederea rezultatului, aduce cu sine critici dure din partea fanilor Barcelonei. Principalul contestatar, evident, Gheorghe Mulţescu, tehnicianul de 62 de ani fiind un critic permanent la adresa căpitanului în vîrstă de 27 de ani. “Are un joc urît, faultează des şi grav. Asta îi reliefează şi caracterul. Ce să mai, e urît şi la joc, şi la caracter! Nu îmi place deloc de el”. Totuşi, supărarea “profesorului” este lăsată în spate de penalty-ul scos de Iniesta şi transformat de Messi. Sfîrşitul partidei cuprinde o tensiune incredbilă, dar rezultatul rămîne neschimbat. Un rezultat intuit aproximativ de un tehnician care îşi regăseşte plăcerile într-un pub, la o limonadă, alături de tineri.

www.fanatik.ro