„Am o situație destul de delicată… soțul meu anul acesta împlinește 30 de ani și mă gândesc să-i organizez o masă surpriză cu familia, cei care suntem deja prin casă!

Ideea e ca ziua lui este în Săptămâna Mare – și aș vrea să-i fac ziua cu o săptămână înainte. Știu că este post, dar ziua lui mereu e în Postul Paștelui – motiv pentru care, în ultimii ani, nici nu s-a mai sărbătorit! Ce mă sfătuiți să fac? Mulțumesc anticipat pentru îndrumare!”, a întrebat o tânără.

Un preot spune ce se întâmplă dacă petreci sau îţi sărbătoreşti ziua de naştere în Săptămâna Patimilor

„Soră Ana-Maria, nimic nu este mai important decât Hristos în Săptămâna Sfântă și Mare a Sfintelor Sale Pătimiri.

O petrecere, o masă festivă în cea mai tristă perioadă din an este nepotrivită, căci Hristos Se pregăteşte să moară pentru noi, iar noi, ca și cum am fi nepăsători, ignorăm pe Marele Răstignit și jertfa Sa supremă pentru noi. 

Vă sfătuiesc să amânați masa festivă pentru zilele ce vor urma după Sfintele Paști. Va fi un moment festiv binecuvântat de slăvita Înviere a Domnului Hristos”, a răspuns arhimandritul Mihail Daniliuc.

De remarcat că arhimandritul Mihail Daniliuc este egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, dar și cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”- Mănăstirea Neamț

Acesta a absolvit Liceul Economic și de Drept Administrativ-Iași, Seminarul Teologic Veniamin Costachi-Neamț și Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae, în 2005. A urmat apoi studii de master și doctorale la aceeași facultate, preț de doi ani de zile.

A publicat numeroase articole pe portalul doxologia.ro, în cotidianul Lumina, al Patriarhiei Române, precum și alte publicații religioase și laice pe diverse teme de spiritualitate, istorie și cultură.