Fotbal intern

FANII către DUDU: “De ce v-aţi întors în MIZERIA asta?!”

Dudu Georgescu s-a întors acasă! Golgheterul all time al Ligii 1 a fost cooptat în staff-ul echipei la care a făcut istorie, Dinamo Bucureşti, iar marţi, fostul tunar din "Ştefan cel Mare" a...
16.04.2014 | 14:13
FANII catre DUDU De ce vati intors in MIZERIA asta

Dudu Georgescu s-a întors acasă! Golgheterul all time al Ligii 1 a fost cooptat în staff-ul echipei la care a făcut istorie, Dinamo Bucureşti, iar marţi, fostul tunar din “Ştefan cel Mare” a stat faţă în faţă cu cei a căror copilărie a marcat-o, dar şi cu tinerii care formează actualmente galeria “cîinilor”.

“De ce v-aţi întors din Canada?!”

La 12:00 fix, Dudu Georgescu ajungea la casele de bilete ale clubului alb-roşu, aşa cum era programat. Pentru cîteva zeci de minute, cîţiva norocoşi suporteri care formau coada celor ce vor să vadă meciul retur cu Steaua din semifinalele Cupei României pe Naţional Arena, aveau norocul să-şi cunoască legenda.“De ce v-aţi întors din Canada în mizeria asta? Nu trebuie să reveniţi aici, în mizeria asta de ţară… De ce aţi făcut aşa ceva?”, s-a auzit glasul unuia dintre suporterii care îşi aşteptau cuminţi rîndul. Fosta “Gheată a Europei” a zîmbit, stînjenită, fără a da un răspuns. Fireşte, patima pentru fotbal, ar fi fost răspunsul. Pentru că, la mai mult de trei decenii după ce juca ultimul meci pe terenul din “Ştefan cel Mare”, Dudu Georgescu se bucura printre fanii lui Dinamo la fel cum o făcea şi în trecut.

IMG_6840

Bonus: un autograf pe bilet!

Dorinţa fiecărui suporter de a schimba o vorbă cu idolul lor a fost mare. Nici măcar Florin Bratu, omul care i-a furat Stelei titlul din 2008, nu a eclipsat succesul lui Dudu Georgescu în faţa fanilor. “V-am văzut jucînd! Am fost la multe meciuri pe vremea în care dumneavoastră jucaţi la Dinamo!”, izbucneşte un alt fan venit la case în timp ce comandă două tichete. Dudu a zîmbit din nou şi înainte să apuce să-i răspundă suporterului, acesta continua: “Îmi puteţi da un autograf pe bilet, pentru fiul meu, vă rog?”. Legenda dinamovistă a acceptat fără vreo ezitare să ofere suvenirul cerut, deşi continuarea suporterului este puţin stînjenitoare: “Cred că n-o să-mi zică nimic forţele de ordine cînd voi intra la meci, dacă biletul e mîzgălit, nu?”

IMG_6818 - Copy

“Împreună sîntem mai puternici!”

Întîlnirea cu fanii a trecut repede, iar Dudu Georgescu şi Florin Bratu se pregăteau să plece la club pentru a-şi relua treburile administrative. Fanii au continuat însă să-i reţină momente bune pentru zeci de fotografii. “Vă aşteptăm joi pe stadion! Împreună vom fi mai puternici şi putem spera la o calificare, chiar dacă diferenţa de scor pare uriaşă!“, a fost mesajul pe care Georgescu şi Bratu au adresat-o mulţimii din jurul lor.

10 ani a jucat Dudu Georgescu pentru Dinamo, între 1973 şi 1983, marcînd 207 goluri numai în Liga 1!

5 trofee a cucerit golgheterul all time al Ligii 1 alături de “cîini”: patru titluri şi o Cupă

28 de goluri a marcat Florin Bratu pentru Dinamo în 67 de meciuri jucate în campionat

 

Tags: