Sport

Surpriza săptămânii în tenis! Dimitrov, înfrângere în faţa locului 117 ATP

Principalul favorit al turneului ATP 500 Series “Dubai Duty Free Championships”, Grigor Dimitrov, a fost eliminat în turul inaugural de Malek Jaziri, beneficiar al unui wild card.
27.02.2018 | 20:45
Surpriza saptamanii in tenis Dimitrov infrangere in fata locului 117 ATP
ADVERTISEMENT

Malek Jaziri, tunisianul în vârstă de 34 de ani, a câştigat marţi seara meciul din turul inaugural contra bulgarului Grigor Dimitrov, scor 4-8, 7-5, 6-4. Meciul a reprezentat o luptă aprigă din partea ambilor sportivi şi a durat două ore şi 17 minute.

Jucătorul din Tunisia a ajuns cel mai sus în ierarhia ATP pe locul 47 în februarie 2017. Aceasta este prima lui victorie împotriva unui jucător din top 10 ATP, până acum având un palmares 0-10 în întâlnirile cu cei mai buni jucători ai lumii. 

ADVERTISEMENT

Dimitrov, înfrângere surpriză la Dubai

Câte un break în fiecare set au decis scorul final: Dimitrov în game-ul 10 al primului set, Jaziri în game-ul 11 al celui de-al doilea şi din nou tunisianul în jocul 7 al decisivului. Dimitrov a reuşit să salveze două mingi de meci la 3-5 pe propriul serviciu, a avut şi o minge de break în jocul următor, dar încrederea lui Jaziri a fost la cote înalte, jocul lui agresiv aducându-i în cele din urmă câştig de cauză.

Tunisianul a obţinut victoria carierei şi calificarea în turul secund la Dubai, acolo unde are o nouă şansă importantă. Jaziri îl va întâlni pe olandezul Robin Haase (43 ATP). Jucătorul din Olanda are 1-0 la întâlnirile directe. 

ADVERTISEMENT
Tags: