Jucăm OFENSIV: 4-1-4-1! Aceasta este ECHIPA de start!

Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban - Torje, Stancu, Tănase, Maxim - Marica....
19.11.2013 | 20:19
Jucam OFENSIV 4141 Aceasta este ECHIPA de start
ADVERTISEMENT

Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Hoban – Torje, Stancu, Tănase, Maxim – Marica.

downloadddd

UPDATE 15:50 / Piţi  s-a decis: Maxim este titular!

România joacă diseară meciul decisiv cu Grecia, pentru calificarea la Campionatul Mondial, iar Piţurcă va alinia o formaţie de start din care nu va lipsi Alexandru Maxim. Fotbalistul lui VfB Stuttgart va evolua în linia ofensivă, în spatele lui Ciprian Marica şi Bogdan Stancu. Selecţionerul a luat aceasă decizie după ce a vizionat în mai multe rînduri partida tur şi a ajuns la concluzia că Maxim este un jucător de ultimă pasă, care poate face diferenţa. Piţurcă a luat decizia să-l introducă pe mijlocaş cu numai cîteva ore înaintea partidei, asta după ce ieri, la conferinţa de presă, selecţionerul declara că nu s-a hotărît, încă, asupra titularizării lui Maxim.

ADVERTISEMENT

Cuplu cu Grozav?

Cu numai şapte ore înaintea startului partidei, Gicu Grozav a postat pe un site de socializare o fotografie în care îl înfăţisa alături de Maxim. Cei doi fotbalişti afişau un zîmbet larg, semn că aflaseră deja că vor face cuplu în linia ofensivă din spatele vîrfurilor, contra Greciei.

“Zîmbim!!! Noi nu ne-am pierdut speranţa!! Vă rugăm ca diseară să fiţi alături de noi pînă la capăt, iar noi ne promitem că ne vom da viaţa pe teren. Împreună sîntem cei mai puternici! Hai România”, a postat Grozav lîngă fotografie.

ADVERTISEMENT

gicu

––––––––

Naţionala trebuie să schimbe să se califice. “Să joace ofensiv!” Acesta a fost mesajul oamenilor de fotbal către selecţioner înaintea meciului decisiv cu Grecia. Piţurcă trebuie să întoarcă scorul de 3-1, din Grecia, şi are multe atuuri. Stadionul va fi plin contra elenilor, iar jucătorii trebuie să fie mai determinaţi ca oricînd, dacă se găndesc şi la bonusurile financiare primite de la FRF, de 9,5 milioane de euro. Determinarea se simte în lot, mai ales că omul numărul 1 din lotul naţionalei, Chiricheş, are de gînd să forţeze indiferent de problemele medicale cu care se confruntă.

În poartă intră Tătăruşanu
Prima schimbare faţă de Grecia va fi în poartă. Lobonţ a fost ezitant, iar Tătă îi va lua locul. Portarul are şi o miză finaciară pe lîngă importanţa meciului. El va pleca de la Steaua, iar cu o calificare în buzunar la Mondial banii de transfer vor creşte enorm. Refăcut după durerile lombare, stelistul are prima şansă în condiţiile în care Pantilimon a fost şi în meciul de săptămîna trecută doar rezervă.

ADVERTISEMENT

Chiri e titular. Intră şi Lato ?
O primă mutare care ar surprinde diseară ar fi trecerea lui Raţ pe banca de rezerve. În locul lui ar urma să apară Latovlevici. O decizie în acest sens, Piţi o să cîntărească atent, pentru că înlocuirea lui Raţ ar urma să aducă un nu scandal la naţională. În centru, Piţurcă va fi miza pe experienţa a doi ex-stelişti şi îi va titulariza pe Goian şi Chiricheş.

Nu renunţă la Cociş, intră şi Gardoş
Fireşte, Piţi va juca la închidere tot cu Cociş. Aici, selecţionerul are de gînd să întărească zona şi să-i acorde lui Gardoş şi sarcini ofensive.

ADVERTISEMENT

Surpriza Nicoliţă. Intră şi Maxim
Pentru că are nevoie de goluri, Victor Piţurcă va alege să joace ofensiv, preferînd să intre jucători foarte rapizi. Bănel, Maxim şi Stancu vor fi în spatele lui Marica. Maxim va juca titular, mai ales că după meciul de la Grecia a fost contestat puternic de toţi oamenii de fotbal.

Echipe probabile:

România (4-2-3-1): Tătăruşanu – Măţel, D. Goian, Chiricheş, Latovlevici – Gardoş, Cociş – Nicoliţă, Maxim, Stancu – Marica.

Grecia (4-3-3): Karnezis – Torosidis, Sokratis, Siovas, Holebas – Maniatis, Tzolis, Karagounis – Salpingidis, Mitroglou, Samaras.

 

ADVERTISEMENT