News

Susținere totală pentru Laura Codruța Kovesi în Parlamentul European. Planul lui Klaus Iohannis

09.07.2019 | 21:39
Sustinere totala pentru Laura Codruta Kovesi in Parlamentul European Planul lui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru Parlamentul European. Se pare că președintele le-a cerut liberalilor în cadrul unei întâlniri la Vila Lac să o susțină pe Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European.

Laura Codruța Kovesi are toată susținerea președintelui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis le-a cerut europarlamentarilor PNL să negocieze și să lupte cu toate armele în așa fel încât toate aceste demersuri să-i înlensnească Laurei Codruța Kovesi drumul spre șefia Parchetului European. Surse din cadrul PNL susțin că președintele va negocia la nivel de șefi de stat sau de guverne pentru a căuta sprijin pentru Koves, potrivit stiripesurse.ro.

Președintele PNL Ludovic Orban le-a cerut parlamentarilor să o susțină pe Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European. PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcția de procuror șef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene. În ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reușit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susțină pe Laura Codruța Kovesi. După alegeri, se va relua procedura de negociere între Parlament și Consiliu. Cu un parlament proaspăt relegitimat prin vot democratic, forța sa de negociere va fi mult mai mare în fața unui Consiliu, care a luat decizia la nivel de reprezentanți”, a scris Ludovic Orban pe contul personal de Facebook.

În situația în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va rămâne singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.

Kovesi are toată susținerea liberalilor
Laura Codruța Kovesi este susținută de Klaus Iohannis pentru câștigarea funcției de procuror general la Parlamentul European
Sursa foto. hepta.ro

Laura Codruța Kovesi are șanse mari să devină procuror-șef european 

Fosta șefă DNA Laura Codruța Kovesi este susținută de Parlamentul European pentru câștigarea funcției de procuror general. Adversarul lui Kovesi este francezul Jean – Francois Bohnert care beneficiază de sprijinul Consiliul UE.

Kovesi are șanse mari să câștige mai ales că a pus sub acuzare numele grele din Parlamentul României, printre care se numără și Liviu Dragnea. „Când era șefa DNA, Kovesi a fost cea care l-a pus sub acuzare pe cel mai puternic politician de la București, Liviu Dragnea, pentru fraudă electorală. Acest lucru i-a adus lui Kovesi aprecierea Bruxellesului, dar i-a creat inamici puternici în România”, a scris Financial Times, potrivit capital.ro.