News

Sute de mii de euro, ascunse într-un autocar de o femeie! Cui erau destinaţi banii

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit peste 360.000 de euro ascunşi într-un autocar care face curse regulate Bucureşti - Istanbul. Banii aparţineau unei femei care nu i-a putut...
03.09.2016 | 12:41
Sute de mii de euro ascunse intrun autocar de o femeie Cui erau destinati banii

Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit peste 360.000 de euro ascunşi într-un autocar care face curse regulate Bucureşti – Istanbul. Banii aparţineau unei femei care nu i-a putut justifica şi care a declarat că două persoane din Bucureşti au rugat-o să îi transporte în Bulgaria în schimbul unui comision.

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au depistat, ascunse într-un autocar,mai multe pachete ce contineau 223.000 euro şi 138.000 USD, sume de bani pe care un cetăţean român încerca să le scoată ilegal din ţară.

În data de 02.09.2016, ora 19.00, la I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu Rutier, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară  un cetăţean turc, şofer al unui autocar ce efectua curse pe relaţia Bucureşti – Istanbul si transporta ca pasageri 8 cetăţeni turci şi 33 cetăţeni români.

Acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontiera au efectuat un control amănunţit asupra persoanelor, bagajelor acestora şi autocarului. Astfel, în urma controlului, au fost descoperite, ascunse sub scaunul şoferului şi sub spaţiul destinat pentru acumulatorii auto, mai multe pachete învelite în folie şi banda adezivă ce conţineau suma totală de 223.000 euro şi 138.000 USD.

Din verificările efectuate a rezultat că banii aparţin Georgianei I., cetăţean român în vârstă de 35 ani, cu domiciliul pe raza judeţului Giurgiu, care nu a putut justifica legalitatea provenienţei şi destinaţia sumelor de bani ascunse în autocar. Aceasta a declarat că a primit banii de la doua persoane din Bucureşti, care au rugat-o să-i transporte, in schimbul unui comision, în Bulgaria, unde urmau să se reîntâlnească şi să-i restituie.

Ca urmare a celor constatate, întreaga suma de bani a fost  ridicata, in continuare fiind efectuate cercetări cu privire la provenienţă şi destinaţia banilor, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun, se arată în comunicatul autorităţilor.

Sursa: Romaniatv.net