Sporturi

Încă o victorie de SENZAŢIE! Taifunul Halep, de neoprit!

Simona Halep s-a calificat în optimile de la Indian Wells după ce a trecut în 3 seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4, de Lucie Safarova. Românca noastră a avut cîteva momente grele de-a lungul setului...
10.03.2014 | 00:04
Inca o victorie de SENZATIE Taifunul Halep de neoprit

Simona Halep s-a calificat în optimile de la Indian Wells după ce a trecut în 3 seturi, scor 6-2, 4-6, 6-4, de Lucie Safarova. Românca noastră a avut cîteva momente grele de-a lungul setului secund, cînd cehoaica a reuşit să cîştige 3 gameuri la rînd. În optimi, Halep va întîlni cîştigătoarea dintre Bouchard şi Errani.

”Este prea cald aici. Nu prea mi-am făcut jocul din cauza asta. Nu mă mai doare glezna. Sînt fericită că pot juca aici. Sper să am un parcurs cît mai lung în California”, a declarat Simona Halep după finalul meciului cu Safarova.

Simona e în optimi! O învinge în decisiv pe Safarova cu 6-4!

Halep îşi face serviciul! 5-4

Halep luptă, strînge din dinţi şi face din nou break!

Safarova îşi revine şi face din nou break! 3-4

Simona face re-break! 3-3

Safarova reuşeşte să-i facă break Simonei! 2-3

Safarova joacă impecabil pe serviciul său! egalează la 2

Simona îşi face serviciul şi conduce cu 2-1 în setul decisiv.

Safarova egalează! 1-1

1-0 pentru Simona în primul game al setului cu numărul 3.

Începe setul decisiv!

Momente grele pentru Simona. Safarova cîştigă setul secund cu scorul de 6-4!

Safarova reuşeşte break-ul! 4-5

Sarafova cîştigă un game pe care Simona se putea impunea la pas. Safarova a întors-o pe româncă de la 40-15! 4-4

Halep îşi face serviciul! 4-3

Safarova începe să joace mai bine. Halep se enervează! 3-3 în setul secund!

Halep cîştigă game-ul 5! 3-2

Safarova egalează în setul 2! 2-2

Halep îşi face lejer serviciul! 2-1

Safarova egalează în setul secund! 1-1

Simona Halep îşi face serviciul şi cîştigă primul game în setul secund!

A început al doilea set

Simona Halep cîştigă primul se cu 6-2

Simona Halep face 5-2 în primul set!

Simona face break-ul! 4-2

Simona Halep îşi face serviciul şi conduce cu 3-2!

Safarova cîştigă la 0 game-ul 4. Cehoaica are un serviciu foarte bun. Halep – Safarova 2-2

Simona serveşte magistral! Doi aşi în game-ul 3! Halep – Safarova 2-1

Safarova îşi face serviciul! Halpe – Safarova 1-1

Halep cîştigă la 15 primul set! Halep – Safarova 1-0

A început meciul. Simona serveşte!

UPDATE / Simona Halep este aşteptată să cîştige partida cu Lucie Safarova, care se va disputa în această seară începînd cu ora 20:00. Pariorii din lumea întreagă au mizat pe victoria româncei sume foarte mari, iar acest lucru a dus la o scădere evidentă a cotelor. Ieri, victoria Simonei era cotată cu 1,36, iar acum aceasta a ajuns la 1,28.

UPDATE / Angelique Kerber a fost învinsă în turul doi al turneului de la Indian Wells, fapt care îi va afecta poziţia în clasament. Iberica Torro-Flor a învins-o în 3 seturi, scor 6-2, 6-7, 4-6. Avînd în vedere că în 2013 germanca a ajuns în semifinale la acest turneu, aceasta va pierde 615 puncte şi va ajunge pe locul 9. Aşadar, Halep este în clasamentul provizoriu pe locul 5 în acest moment, foarte aproape de a o depăşi pe Maria Şarapova, în cazul în care este şi rusoaica eliminată în turul 3.

Avînd în vedere că anul trecut românca a fost eliminată în turul doi, Halep ca cîştiga minimum o poziţie în clasament.

UPDATE / După înfrîngerile Soranei Cîrstea şi Monicăi Niculescu, duminică seară intră în scenă Simona Halep, împotriva jucătoarei Lucie Safarova.

Conform programului zilei de la Indian Wells, românca va deschide ziua, fiind programată la ora 20:00, primul meci al serii.

Partida poate fi urmărită în format LIVETEXT pe FANATIK.RO

Simona Halep s-a calificat în turul trei la turneul Premier Mandatory, după ce a învins-o fără probleme pe Kurumi Nara, scor 6-2, 6-2.

În turul următor românca va juca cu Lucie Safarova, ocupanta locului 28 în clasamentul WTA.

Cine e Safarova?

Adversara româncei din turul trei este Lucie Safarova, născută în 1987, din Cehia. Mîna folosită de viitoarea adversară a lui Halep este stînga, iar lovitura sa preferată este forehandul.

Lucie Safarova a disputat 14 meciuri în acest an, reuşind să cîştige 9 din ele. Istoria jucătoarei din Cehia la Indian Wells nu este foarte bună, anul trecut fiind eliminată încă din primul tur de Magdalena Ribarikova. Are 5 turnee cîştigate în carieră, însă nu foarte cunoscute: Forest Hills, Gold Coast, Quebec şi Estoril.

Halep s-a mai întîlnit de două ori cu Safarova, scorul dintre cele două jucătoare fiind egal, 1-1. Primul duel a avut loc în 2011, la Toronto, cînd cehoaica s-a impus în două seturi, iar cel de-al doilea duel s-a disputat anul trecut, la Nurnberg în semifinale, cîştigat de Halep. Ulterior, românca a plecat acasă cu trofeul, reuşind să se impună şi în finală.

Traseu perfect pînă în finală

În cazul în care trece de Safarova, Simona Halep are un traseu uşor pînă în semifinale, mai ales că Viktoria Azarenka a fost eliminată surprinzător de Davis. Aşadar, după Safarova, românca poate juca cu Errani în optimi, Vinci în sferturile de finală, iar în semifinală ar putea juca împotriva polonezei Radwanska, pe care a învins-o la Dubai.

În finală cel mai probabil va juca în cazul în care ajunge acolo cu Na Li, cîştigătoarea de la Australian Open.

ox281267585045584485

Simona Halep a trecut în turul 3 al turneului Premier Monterey de la Indian Wells, după ce a învins-o în două seturi pe japoneza Kurumi Nara.

Românca a cîştigat fără probleme, scor 6-2, 6-2, iar în turul următor o va întîlni pe Lucie Safarova. Meciul a început foarte bine pentru compatrioata noastră, iar după cîteva minute scorul era deja 4-0 în primul set.

În actul secund s-au făcut foarte multe break-uri, ambele gameuri cîştigate de asiatică fiind pe serviciul româncei. Pînă la urmă Halep s-a impus cu acelaşi scor, 6-2.

Pentru această performanţă, Simona Halep va fi recompensată cu 28.000 de dolari şi 65 de puncte WTA.

Tot vineri noapte s-a calificat şi Victor Hănescu în turul doi, după ce a trecut de Stephane Robert în 3 seturi, scor 7-5, 3-6, 6-4. În turul următor, românul va da piept cu cel mai important jucător al ultimilor ani, Novak Djokovici.

Tags: