Fotbal intern

Talpan vrea despăgubiri de 37 de milioane de euro de la Becali! “Unii se bucură înainte! Eu mă bucur la urmă, când câştig”

06.09.2018 | 11:16
Talpan vrea despagubiri de 37 de milioane de euro de la Becali Unii se bucura inainte Eu ma bucur la urma cand castig

Talpan vrea despăgubiri de 37 de milioane de euro de la Becali! Astfel, la Tribunalul Bucureşti a avut loc un nou termen al procesului CSA Steaua vs FCSB, în care Armata îi cere lui Becali despăgubiri de 37 milioane euro. Avocaţii latifundiarului din Pipera au cerut amânarea termenului din dosarul pentru prejudiciu pentru că există un alt proces pe rol în care Becali a cerut anularea completă a mărcii Steaua.

Astfel, judecătorii au aprobat cererea şi au mutat judecarea procesului cu miza de 37 de milioane de euro pentru luna decembrie. Între timp se judecă recursul la procesul în care Becali a cerut anularea mărcii Steaua, în care patronul FCSB a pierdut prima parte. Florin Talpan crede că FCSB doar încearcă să tergiverseze dosarul, dar este sigur că la final el va fi cel care va câştiga lupta.

Talpan vrea despăgubiri de 37 de milioane de euro de la Becali!

Juristul Armatei a declarat pentru Pro Sport că “unii se bucură înainte; eu ştiu să râd doar la urmă, când câştig”.

“FCSB incearca doar să tergiverseze dosarul. Nu ştiu efectiv ce să mai facă pentru a nu plăti prejudiciul adus statului român prin folosirea fără drept a mărcii Steaua Bucureşti. Nu e vorba de nicio amânare, ci e vorba de o cerere de suspendare a judecăţii dosarului care are ca obiect prejudiciul. Este vorba despre un apel, nu de un recurs al FCSB împotriva unei hotărâri de anulare marca pe care l-am câştigat pe fond în dosarul 11509/3/2017. Nu cred că instanţa va suspenda dosarul cu numărul 34655/3/2016, care are ca obiect pretenţii. Nu văd să fie îndeplinite condiţiile de admisibilitate prevăzute la articolul 413 din Codul de procedură civilă şi chiar dacă instanţa ar suspenda judecata acestui dosar, precizez că apelul FCSB în dosarul 11509/3/2017 va fi rapid judecat având în vedere faptul că s-a respins acţiunea pe fond pe o excepţie şi anume excepţia lipsei de interes. Cu stupoare am auzit de informaţiile false privind o răsturnare de situaţie în favoarea FCSB. Văd că unii se bucură înainte, eu ştiu să râd doar la urmă, când câştig, fără speculaţii şi fără trageri de timp”,a mai spus Talpan

Războiul CSA – FCSB a ajuns la UEFA

De altfel, războiul CSA Steaua – FCSB a ajuns şi  la UEFA! Colonelul Florin Talpan, juristul CSA Steaua, a trimis la Nyon 4 kilograme de documente, adică un total de 640 de pagini, prin care solicită dezafilierea şi excluderea FCSB din toate competiţiile. Printre documentele trimise de Florin Talpan forului european se numără și hotărârile definitive ale instanțelor din România, care i-au dat câștig de cauză  clubului din Ghencea în războiul pentru nume, palmares și marcă.

Juristul CSA Steaua a trimis la Nyon atât documentele originale, cât și traduceri în limba engleză. “SC Fotbal Club FCSB SA (fostă Fotbal Club Steaua Bucureşti SA) nu este succesoarea şi nu deţine recordurile sportive ale echipei de fotbal care aparţine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986 şi Supercupa Europei în 1987, nu are nicio bază materială şi a fost afiliată ilegal de Federaţia Română de Fotbal”, se arată în notificatea trimisă de Florin Talpan către UEFA. Acesta acuză FRF că nu a înștiințat forul continental cu privire la hotărârile judecătorești date în cazul CSA – FCSB: “SC Fotbal Club FCSB SA a informat CSA Steaua că se va supune sentinţei emise de instanţă, dar această conformare nu s-a produs. SC FC FCSB nu a notificat FRF şi forurile internaţionale (UEFA şi FIFA) privind faptul că nu mai deţine marca şi numele Steaua şi Steaua Bucureşti, chiar dacă era silită să facă asta, pentru ca FRF şi forurile internaţionale să facă paşii legali necesari.”

37 de milioane de euro sunt despăgubirile solicitate de Talpan