News

Tammy Abraham, noul golgheter din Anglia. După ce a dat gol României la Euro, azi a intrat în istoria Premier League: hattrick + autogol în același meci! Video

14.09.2019 | 20:19
Tammy Abraham noul golgheter din Anglia Dupa ce a dat gol Romaniei la Euro azi a intrat in istoria Premier League hattrick  autogol in acelasi meci Video
Tammy Abraham a intrat în istoria Premier League: hattrick + autogol în același meci

Chelsea l-a pierdut pe Eden Hazard, transferat în vară la Real Madrid, însă și-a găsit un nou om de gol. Îl cheamă Tammy Abraham, are 21 de ani, e golgheterul momentului în Premier League și doboară record după record în fotbalul englez.

Tammy Abraham a intrat în istoria Premier League: hattrick + autogol în același meci

Chelsea a jucat azi, în etapa a 5-a din Premier League, pe terenul celor de la Wolverhampton, una dintre echipele bune ale campionatului englez, participantă în cupele europene. În urma unui meci extrem de spectaculos, londonezii s-au impus cu 5-2 pe Molineux, iar omul numărul 1 al echipei lui Frank Lampard a fost tânărul Tammy Abraham.

În 77 de minute cât a fost pe teren,  Abraham a marcat un hattrick în minutele 34, 41 și 55, precum și un autogol în minutul 69. El a devenit astfel primul jucător din istoria Premier League care reușește acest pachet ”hatrick + autogol” în același meci.

VEZI REZUMATUL VIDEO AL MECIULUI

Ce recorduri a mai doborât Tammy Abraham în meciul cu Wolves

Tot în urma meciului jucat azi, Tammy Abraham a devenit cel mai tânăr marcator al unui hatrick pentru clubul de pe Stamford Bridge. Până azi, recordul era deținut chiar de omul pe care Abraham îl face uitat de la o zi la alta, Eden Hazard. Belgianul realiza tripla la vârsta de 23 de ani.

Iar recordurile continuă. Tammy Abraham a devenit primul englez, după Frank Lampard în 2011, care marchează un hattrick pentru Chelsea.

Ce recorduri a mai doborât Tammy Abraham în meciul cu Wolves
Ce recorduri a mai doborât Tammy Abraham în meciul cu Wolves. Sursa foto: hepta.ro

Recordurile lui Tammy Abraham:

  • Primul jucător din Premier League care marchează un hattrick și un autogol în același meci
  • Cel mai tânăr marcator de hatrick din istoria lui Chelsea
  • Primul englez, după Lampard, cu hatrick pentru Chelsea
  • Ultimul jucător englez care a marcat un hattrick pentru Chelsea este Frank Lampard, actualul antrenor al londonezilor

În urma succesului de azi de la Wolverhampton, Chelsea devine echipa cu cea mai slabă defensivă din Premier League, 11 goluri primite. Pe de altă parte, prin cele 7 goluri marcate, Tammy Abraham este mai prolific decât 15 din cele 20 de echipe ale campionatului.

Tammy Abraham, un puști care vrea să-i calce pe urme lui Didier Drogba

Produs al academiei lui Chelsea, Abraham a avut un sezon 2018-2019 de excepție la Aston Villa, marcând 26 de goluri în Championship. Într-un interviu pentru Mirror oferit înainte de startul sezonului, atacantul de 21 de ani spunea că Didier Drogba este modelul său în fotbal: ”Vreau să ajung ca el. Încă de mic, îl urmăream la antrenamentele lui Chelsea. Era un jucător incredibil. Îmi doresc să ajung un astfel de marcator

Tammy Abraham a marcat și cu România la Euro U21

În vară, Tammy Abraham a fost un jucător important și pentru naționala U21 a Angliei. Acesta a marcat golul secund al britanicilor în meciul de poveste pierdut cu România în faza grupelor, scor 2-4.