News

Țara care s-a declarat „zonă liberă de COVID-19”. De luni se redeschid școlile și bisericile

18.04.2020 | 15:46
Tara care sa declarat zona libera de COVID19 De luni se redeschid scolile si bisericile
ADVERTISEMENT

În timp ce majoritatea țărilor din lume se luptă cu noul coronavirus care provoacă COVID-19, există și mici oaze de fericire unde oamenii nu au această grijă.

Insulele Cook au devenit „zonă liberă de COVID-19”

Este și cazul Insulelor Cook, prima țară care a declarat oficial că este „zonă liberă de COVID-19”. Conform DPA, prim-ministrul Henry Puna a făcut marele anunț după ce a fost testat toată populația din zonă.

ADVERTISEMENT

Testele în masă au furnizat rezultate negative, astfel că autoritățile au decis să redeschidă școlile și bisericile.

De asemenea, a fost ridicată interdicția de călătorie între principala insulă a țării, Rarotonga și celealte insule din Pacificul de Sud.

ADVERTISEMENT

Cu toate că în Insulele Cook nu au existat cazuri de coronavirus, autoritățile s-au speriat de situația din Noua zeelandă, țara vecină.

Chiar dacă școlile și bisericile se vor redeschide, autoritățile vor impune măsuri de distanțare socială menite să prevină o eventuală răspândire a COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Ne bucură această veste bună, dar trebuie să rămânem prudenţi, ştiind că virusul care cauzează COVID-19 continuă să circule în afara graniţelor noastre”, a explicat premierul Henry Puna, conform PRO TV.

La nivel planetar, 15 țări nu au raportat niciun caz de coronavirus în rândul populației. 10 dintre acestea se află în Oceanul Pacific.

ADVERTISEMENT

Insulele Cook (engleză Cook Islands, maori: Kūki ‘Āirani) este o țară insulară situată în Pacificul de Sud. Din punct de vedere politic este o republică parlamentară, asociat ca stat liber cu Noua Zeelandă. Cele 15 insule ale acestui stat au o suprafață totală de 240 km² și o populație de 19.000 de locuitori, din care majoritatea sunt maori.

Mai mult, în Noua Zeelandă locuiesc peste 50.000 de locuitori care se consideră de origini Maori din Insulele Cook. Capitala insulelor Avarua se află pe insula Rarotonga.

ADVERTISEMENT
Tags: