News
notix pixel id

Tăriceanu vrea în continuare pensii speciale. Liderul ALDE a spus cine ar trebui să primească aceste beneficii

20.06.2019 | 09:44
Tăriceanu vrea în continuare pensii speciale. Liderul ALDE a spus cine ar trebui să primească aceste beneficii
Călin Popescu Tăriceanu vrea în continuare pensii speciale pentru magistrați și cadre militareSursa foto: hepta.ro

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că anumite categorii ar trebuie să beneficieaze de pensii speciale. Acesta consideră că, magistrații și cadrele militare ar trebui să beneficieze de acest statut având în vedere că nu au voie să practice altă profesie și totodată, aceste categorii vor fi ferite de ”tentația corupției”.

Tăriceanu vrea pensii speciale pentru câteva categorii de oameni

După ce Legea Pensiilor a fost respinsă miercuri în plenul Senatului pentru a doua oară, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, anumite categorii ar trebui să beneficieze de pensiile speciale. Liderul ALDE consideră că, magistrații și cadrele militare au acest drept pentru că nu pot profesa o altă profesie. Totodată, aceste categorii vor fi ferite și de efectele corupției.

„Sunt anumite categorii care trebuie să beneficieze de pensii speciale, cum sunt magistrații, cărora le este interzis să practice orice altă profesie, ei trebuie feriți de tentația corupției. Noi discutăm de efectele corupției, dar nu cum să prevenim corupția. Există categoria cadrelor militare, care de asemenea au o serie de restricții pe perioada activității lor. Peste tot sunt aceste categorii. E de dorit să fie cât mai puțini și să nu aibă pensii cum am văzut la taica Lazăr. 100.000 de lei pensie pe lună este cu totul nefiresc, atunci oamenii își pun problema unei nedreptăți sociale. Trebuie să cântărim acest lucru. Sunt convins că acest lucru va fi analizată cu mare atenție”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, miercuri, la Parlament.

Tăriceanu a vorbit și despre faptul că, proiectul PSD privind Legea Pensiilor a fost respins pentru a doua oară în plenul Senatului. Liderul ALDE nu vede un impediment și susține că problema se va rezolva prin for decizional, la Camera Deputaților. „De oricare vot ar fi fost nevoie. Având în vedere că este la Camera Deputaților această lege urmează să fie în dezbatere și este camera decizională. Sunt convins că se va rezolva în cele mai bune condiții”, a mai spus politicianul.

Legea Pensiilor a fost respinsă pentru a doua oară în Senat
Călin Popescu Tăriceanu vrea în continuare pensii speciale pentru magistrați și cadre militare
Sursa foto: hepta.ro

Legea Pensiilor considerată neconstituțională de CCR

Curtea Constituțională a României (CCR) consideră că Legea Pensiilor este neconstituțională și a cerut ca proiectul să fie reexaminat. Prin urmare, Senatul a respins Legea privind sistemul public de pensii, miercuri, 19 iunie. În Plus, Senatul a respins și proiectul de lege inițiat de PNL care prevede eliminarea pensiilor pentru deputaţi, senatori, judecători și procurori.

Luna trecută, Legea Pensiilor a fost respinsă pentru prima dată de Senat. La momentul respectiv, premierul Viorica Dăncilă a acuzat partidele aflate în opoziție că au votat împotriva acestei legi. „Aceste lucruri arată în primul rând modul în care abordează legea pensiilor Opoziţia – una declară, acuză Guvernul de anumite lucruri, de nivelul de trai, arată grija pe care o au ei pentru pensionari, dar astăzi au votat împotriva legii pensiilor. Acest dublu standard cred că nu este unul care să fie acceptat de pensionari. Vom avea cvorumul necesar şi în Camera Deputaţilor vom trece legea pensiilor”, a spus președintele PSD.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri