Fotbal intern

Steaua i-a “FURAT” din nou un super-talent lui Dinamo!

Alexandru Târnovan (18 ani) a devenit în această iarnă unul dintre transferurile realizate de Laurenţiu Reghecampf la Steaua. După ce a impresionat în toamnă la echipa de juniori care a jucat...
09.02.2014 | 16:53
Steaua ia FURAT din nou un supertalent lui Dinamo
ADVERTISEMENT

Alexandru Târnovan (18 ani) a devenit în această iarnă unul dintre transferurile realizate de Laurenţiu Reghecampf la Steaua. După ce a impresionat în toamnă la echipa de juniori care a jucat în UEFA Youth League, conducerea din Ghencea a decis să-l achiziţioneze definitiv pe mijlocaşul stînga de la Viitorul lui Hagi, achitînd în schimbul său 300.000 de euro. Târnovan a devenit jucător al Stelei, cu toate că în copilărie era un înflăcărat susţinător al marii rivale Dinamo. Acest aspect a fost făcut deja public, imediat ce a semnat hîrtiile cu roş-albaştrii, dar un amănunt puţin cunoscut iese la suprafaţă.

“Dinamo l-a vrut în 2010, dar Viitorul s-a mişcat mai repede”

Concret, puştiul a fost la un pas să semneze tocmai cu Dinamo în 2010, atunci cînd avea numai 15 ani. Episodul a fost povestit pentru fanatik.ro chiar de omul care l-a descoperit pe Târnovan, la Sporting Bistriţa, Leon Buhai. “Prin 2010, grupa ’95 a noastră a bătut grupa ’94 a lui Dinamo, iar Târnovan, Deac şi Maxin au fost cei mai buni de pe teren. Atunci, oficialii lor au zis că-i vor neapărat, dar au tărăgănat totul, pentru că era o situaţie mai delicată la centrul lor de copii şi juniori, aşa că primii doi au ajuns la Viitorul Constanţa în timp ce Maxin a fost luat de clujenii de la Ardealul”, a declarat Buhai pentru FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

3.FOTBAL:CHELSEA LONDRA U 21-STEAUA BUCURESTI U 21, YOUTH LEAGUE (10.12.2013)

Chiricheş şi Pintilii, refuzaţi de Badea

Cazul nu este unul izolat, avînd în vedere că mai mulţi fotbalişti importanţi care au trecut pe la Steaua în ultimul timp, dar care iniţial au fost rataţi de marea rivală Dinamo. Poate cele mai celebre cazuri sînt cele ale lui Chiricheş şi Pintilii. Cei doi ar fi putut ajunge în 2011 în “Ştefan cel Mare”, în contul unei datorii pe care Pandurii o avea la Dinamo după transferul lui Ilie Iordache. Numai că Nicolae Badea, preşedintele de atunci, a refuzat varianta, astfel încît, după numai cîteva luni, fundaşul a ajuns la Steaua, de unde a plecat la Tottenham Hotspur pentru 8,5 milioane de euro, adică cel mai scump transfer din istoria Ligii 1, iar Pintilii a ajuns căpitan în Ghencea, odată cu plecarea lui Bourceanu la Trabzonsport. 

Pîrvulescu a întors “armele”

Tot în iarna lui 2012, în Ghencea a ajuns şi Paul Pîrvulescu care, anterior fusese în trei rînduri de negocieri cu oficialii lui Dinamo. Totul a picat de fiecare dată, astfel încît jucătorul lui Gaz Metan Mediaş a ales marea rivală spre indignarea suporterilor dinamovişti. Totul, din cauza faptului că Pîrvulescu s-a declarat, în nenumărate rînduri, un mare fan al “cîinilor roşii”, primind chiar şi un tricou, ediţie limitată, marca “PCH”, din partea ultraşilor. Imediat ce a trecut în curtea rivalei, fundaşul stînga a fost somat să înapoieze articolul vestimentar, el conformîndu-se cu cerinţa.

ADVERTISEMENT

gest-incredibil-al-lui-parvulescu-se-duce-sa-dea-inapoi-tricoul-cu-pch-mereu-am-visat-sa-joc-la-o-echipa_size1

Chipciu pierdut după modelul Târnovan

Triunghiul jucătorilor transferaţi de Steaua în mercatoul din pauza de iarnă dintre 2011 şi 2012 este complet prin aducerea lui Alexandru Chipciu, unul dintre cei mai determinanţi fotbalişti pe care roş-albaştrii i-au avut în ultimii doi ani. Interesant este că în 2006, pe cînd Chipciu aeva numai 17 ani, el a fost ratat de “cîini” după modelul “Tîrnovan”, astfel încît, în decembrie 2011, în acelaşi moment în care Steaua voia să-l înregimenteze, fostul preşedinte al lui Dinamo, Nicolae Badea, a înaintat o ofertă scrisă de 800.000 de euro plus TVA în schimbul mijlocaşului. Ioan Neculaie însă a refuzat tranzacţia, patronul Braşovului alegînd să bată palma cu Gigi Becali.