Fotbal intern

Exclusiv. Tatăl puştiului de 30 de milioane € de la FCSB: “Emoţii de nedescris”

Andrei Vlad a devenit cel mai tânăr portar debutant în grupele cupelor europene pentru FCSB şi a avut o super evoluţie la Plzen. Ce zice tatăl lui pentru Fanatik.
24.11.2017 | 14:18
Exclusiv Tatal pustiului de 30 de milioane E de la FCSB Emotii de nedescris

FCSB a suferit prima înfrângere a sezonului în Europa, scor 0-2, la Plzen, şi va fi nevoită să câştige ultimul meci al grupei, cu Lugano, pentru a-şi asigura calificarea de pe prima poziţie. Chiar şi aşa, a existat şi un motiv de bucurie în Cehia. Andrei Vlad, debutant în Europa, la 19 ani, a avut o evoluţie excelentă.

Tatăl lui Andrei Vlad a vorbit pentru FANATIK.RO despre sentimentele pe care le-a trăit joi seară, în timp ce fiul său le-a interzis cehilor golul la foarte multe faze. “Am fost împreună cu soţia şi am văzut meciul la nişte prieteni. Vă imaginaţi ce emoţii am avut, mai ales înainte să înceapă meciul. E de nedescris. Emoţiile au trecut pe măsură ce au început intervenţiile lui bune şi simţeam că şi el a scăpat de trac. Până la urmă, păcat de rezultat. Dar consider că nu a fost vina lui la niciunul dintre goluri”.

Chiar dacă a devenit joi cel mai tânăr debutant în cupele europene din istoria FCSB, Andrei Vlad este gata să revină în Liga a 3-a, acolo unde este uneori trimis să joace pentru echipa a doua. “Pentru fiul meu este foarte important să joace şi să trateze cu maximă seriozitate fiecare meci, indiferent de adversar sau de liga în care joacă. Va merge în continuare şi în Liga 3 dacă va fi trimis”, a mai spus tatăl fotbalistului de la FCSB.

În plus, Vlad senior promite că fiul său nu este interesat de viaţa de noapte şi că nu este interesat de nimic altceva decât de fotbal: “Eu vin des din Târgovişte pentru a fi alături de el, pentru a-l încuraja. El şi-a dedicat viaţa fotbalului, respectă antrenamentele şi orele de odihnă. Şi eu am fost sportiv, am jucat inclusiv la nivelul echipei naţionale de juniori la handbal. Ştiu cât de lung este drumul spre performanţă şi cât de mult mai are de parcurs şi fiul meu. Am încredere în el, în calităţile lui. Mă rog la Dumnezeu să îl ferească de accidentări, în rest depinde doar de el“.

Andrei Vlad a debutat deja şi în Liga 1 pentru FCSB, după ce mai jucase şi pentru CSU Craiova, în ultima etapă. Ambele partide au pierdute în faţa celor de la Viitorul, cu acelaşi scor, 0-1. Dar tânărul portar a avut evoluţii foarte apreciate şi în aceste două partide.

Gigi Becali l-a lăudat după meci

Evoluţia lui Andrei Vlad de la Plzen a fost foarte apreciată şi de patronul FCSB. Tânărul portar a fost printre singurii remarcaţi, alături de Florin Tănase. “Dică a fost cu ideea să îl bage în teren pe Vlad, iar băiatul ne-a demonstrat că are valoare. A apărat foarte bine, nu a are nici o vină la goluri. Nu ştiu dacă o să fie noul titular de acum încolo, asta decide Dică. Şi Niţă este un portar foarte bun”, a spus Becali după meciul de la Plzen.

Are clauză de 30 de milioane de euro şi vrea la Bayern Munchen

Chiar dacă în fotbalul mondial preţurile portarilor nu sunt la fel de mari ca ale jucătorilor de atac, Gigi Becali este convins că poate face un profit uriaş cu portarul pentru care le-a achitat 400.000 de euro celor de la CSU Craiova. I-a fixat o clauză de reziliere de 30 de milioane de euro. Dacă acest preţ ar fi achitat, Andrei Vlad ar deveni al treilea cel mai scump portar din istoria fotbalului, la egalitate cu Manuel Neuer. De altfel, neamţul este chiar idolul lui Vlad, care şi-ar dori să ajungă la Bayern Munchen. Ederson şi Buffon au costat peste 30 milioane euro.

L-a luat FCSB, dar a fost dorit şi de Manchester United

Calităţile lui Andrei Vlad au fost remarcate şi de marile echipe ale Europei. Impresarul Florin Manea a povestit că oficialii lui Manchester United au fost interesaţi de el. “Am fost uimit. Manchester United mă suna şi îmi spunea de un jucător care era în România şi eu nu-l ştiam. Eu nu ştiam de el. A ajuns la Steaua acum, e portar. Mă întrebau de el acum trei ani, mi-au zis ‘Du-te, dacă vrei, semnează-l şi îl luăm la noi'”, a povestit Florin Manea. Ana Maria Prodan este cea care l-a direcţionat pe Vlad spre FCSB.