Fotbal international

Tătăruşanu, pe locul doi în Europa! Peste De Gea, Ter Stegen şi Oblak

Internaţionalului român Ciprian Tătăruşanu i-a priit tranferul de la AC Fiorentina la FC Nantes, el încasând doar două goluri în şapte partide jucate în Ligue 1. Dacă în sezonul trecut,...
05.10.2017 | 16:47
Tatarusanu pe locul doi in Europa Peste De Gea Ter Stegen si Oblak
ADVERTISEMENT

Internaţionalului român Ciprian Tătăruşanu i-a priit tranferul de la AC Fiorentina la FC Nantes, el încasând doar două goluri în şapte partide jucate în Ligue 1. Dacă în sezonul trecut, ”canarii” au avut o medie de aproximativ 1,5 goluri primite pe meci, în acest an, după aducerea lui Tătăruşanu şi a antrenorului italian Claudio Ranieri, Nantes a primit cinci goluri în opt partide.

În cele şapte întâlniri în care a jucat în campionatul Franţei, titular postului din naţionala României a avut o rată a eficienţei de 91,3%, el reuşind 21 de parade şi astfel se situează pe locul doi în topul celor mai eficienţi portari din primele cinci ligi ale Europei. Suprinzător, pe prima poziţie se află goal-keeperul revelaţiei din Premier League, Burnley. Nick Pope are o eficienţă de 94,4%, reuşind să aibă 17 parade. Portarul englez a apărat în patru din cele şapte meciuri din acesst ezon şi a primit un singur gol. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Tătăruşanu i-a depăşit pe De Gea, Ter Stergen şi Oblak

În spatele lui Ciprian Tătăruşanu se află portari importanţi din primele cinci campionate ale Europei, printre care Roman Burki (Borussia Dortmund), David De Gea (Manchester United), Marc-Andre Ter Stegen (FC Barcelona), Alisson Becker (AS Roma), Ederson (Manchester City), Jan Oblak (Atletico Madrid) şi Samir Handanovici (Internazionale Milano).

Ciprian Tătăruşanu, în vârstă de 31 de ani, a ajuns în această vară la FC Nantes, pentru care a semnat un contract pe două sezoane, după ce a evoluat timp de trei sezoane la AC Fiorentina. El a jucat anterior la formaţiile Juventus Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Steaua Bucureşti. Tătăruşanu este al cincilea jucător român care evoluează la FC Nantes, după Viorel Moldovan, Claudiu Keşeru, Florin Bratu şi Bănel Nicoliţă.

ADVERTISEMENT