News

Temperatura apei mării în funcție de stațiune pentru săptămâna 15 – 21 iulie

15.07.2019 | 12:41
Temperatura apei marii in functie de statiune pentru saptamana 15  21 iulie
Temperatura apei mării pentru săptămâna 15 - 21 iulie 2019. Sursa foto: onthemosway.eu

Hidrologii au actualizat prognoza pentru Marea Neagră pentru următoarele zile. Temperatura mării în săptămâna 15 – 21 iulie, în funcție de stațiune, se va menține în jurul valorii de 20 de grade Celsius, în creștere în special la sfârșitul săptămânii, adică după data de 19 iulie 2019. Iată mai jos principalele informații.

Temperatura apei mării pentru săptămâna 15 – 21 iulie 2019: când se încălzește

Cei aflați la mare sunt curioși să afle dacă temperatura apei este bună pentru bălăceală. Conform estimărilor hidrologice pentru intervalul 15 – 21 iulie, apa va avea în jur de 20 de grade, plus sau minus. Deși vremea s-a mai răcit și va continua în aceeași notă astăzi și mâine, temperatura apei nu va fi afectată.

Hidrologii mențin o estimare de 22-23 de grade Celsius pentru majoritatea stațiunilor de pe litoralul românesc ân intervalul 15-18 iulie. Temperatura va mai crește în special din 19 iulie până la 25-27 de grade Celsius, în special în stațiunile din sudul litoralului Mării Negre. Iată situația hidrologică și meteorologică pentru principalele stațiuni!

temperatura apei marii saptamana 15 - 21 iulie
Cel mai cald va fi la Vama Veche. Sursa foto: romania.directbooking.ro

Temperatura apei mării în Mamaia

În Mamaia, temperaturile vor fi cuprinse între 24 și 29 de grade Celsius, iar spre finalul săptămânii se încălzește simțitor. În primele patru zile, apa va avea 21-22 de grade Celsius, iar în zilele următoare, vineri, sâmbătă și duminică va atinge 25-26 de grade Celsius, conform estimărilor.

Temperatura apei mării în Eforie Nord

Cerul va fi mai mult noros în primele patru zile ale săptămânii în stațiunea Eforie Nord și există șanse de ploaie în special seara și în timpul nopților. De vineri se încălzește și aici de la 26 de grade la 29. Temperatura apei va oscila săptămâna asta între 22 și 24-25 de grade Celsius.

Temperatura apei mării în Costinești

La Costinești se mențin valori ale temperaturilor ceva mai scăzute pentru primele trei zile din această săptămână. Vor fi maximum 24 de grade, iar de vineri temperaturile vor crește până la 26-27 de grade. Temperatura apei va fi cuprinsă între 23 și 25 de grade.

Temperatura apei mării în Neptun

Cea mai caldă zi în Neptun va fi duminică, 21 iulie. Cu cât ne apropiem de sudul litoralului, cu atât temperaturile cresc chiar și până la 30 de grade Celsius. Hidrologii anunță o temperatură a apei de maximum 26 de grade în weekend.

Temperatura apei mării în Vama Veche

Cu excepția zilei de marți, când sunt așteptate ploi în special după amiaza, restul zilelor va fi vreme destul de plăcută. Vineri, sâmbătă și duminică cerul va fi senin, iar la finalul perioadei se anunță temperaturi de până la 31-32 de grade Celsius. Este stațiunea în care temperatura apei va înregistra cea mai mare creștere, de până la 26-27 de grade duminică.