News

Teodor Meleșcanu susține că Iohannis e de vină pentru cozile din Diaspora. Pe ce se bazează

29.05.2019 | 19:59
Teodor Melescanu sustine ca Iohannis e de vina pentru cozile din Diaspora Pe ce se bazeaza

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu dă vina pe președintele României, Klaus Iohannis, pentru cozile care s-au format la votul de duminică, 26 mai, în mai multe țări din Diaspora. Românii au format cozi kilometrice și au stat ore întregi în fața ambasadelor și consulatelor pentru a-și putea exprima dreptul la vot.

Teodor Meleșcanu dă vina pe Iohannis pentru haosul din Diaspora

Meleșcanu a răspuns astăzi, într-o intervenție telefonică la Antena 3, solicitării președintelui care i-a cerut demisia din funcție. Ministrul de Externe a spus că nu Iohannis l-a făcut ministru și că are alte treburi de rezolvat, mult mai importante, decât să dea curs cererii lui Iohannis de a pleca din fruntea ministerului.

Meleșcanu a mers și mai departe în discursul său și l-a acuzat pe Iohannis că din cauza lui s-a votat prost duminică. A reamintit că el a numit ambasadorii și consulii la secțiile de vot cu probleme, amintind aici de Londra și Berlin în mod special, unde Iohannis i-a pus pe Dan Mihalache și Emil Hurezeanu.

Meleșcanu explică de ce nu trebuie să plece. Sursa foto: ziare.com

Meleșcanu spune că Iohannis nu are motive să îi ceară demisia

Meleșcanu s-a apărat și a spus că Ministerul de Externe a creat atâtea secții de votare câte au solicitat ambasadele și consulatele României din țările europene, și anume 440. În mod obișnuit, spune Meleșcanu, votul dura doar 2 minute, dar pentru că s-a suprapus referendumul pentru justiție în aceeași zi, a durat 6 minute și mulți români nu au apucat să voteze.

”Domnul președinte are dreptul să își exprime orice opinie. Când vorbim de o demitere, trebuie să avem și o bază pentru a cere demiterea cuiva, nu doar pe bază de gânduri, întrebări. Pur și simplu, vinovat este președintele Iohannis, care la două săptămâni după ce am stabilit care sunt secțiile de votare, la propunerea ambasadelor, și am ajuns la un număr de 441, dânsul a anunțat că va face referendum în aceeași zi.

În consecință, din 2 minute, cât durează votul, având referendumul băgat peste votul pentru europarlamentare, a ajuns să dureze 6 minute votul și nu au avut cum să voteze toți”, a spus Meleșcanu la Antena 3.