Fotbal international

Ter Stegen e unul dintre cei mai buni portari din lume, dar merge cu metroul. Foto

10.11.2018 | 15:05
Ter Stegen s-a acomodat repede în Barcelona

Ne-am obișnuit să vedem marile staruri ale fotbalului mondial făcându-și apariția în mașini de lux, unii dintre jucători având garaje în care țin bolizi de milioane de euro. Mulți și le fac pe comandă pentru a le reprezenta cât mai bine stilul. Fie că aleg să meargă cu mașinile proprii pentru a-și etala achizițiile, fie că vor doar să evite publicul care i-ar putea recunoaște, majoritatea fotbaliștilor nici nu vor să audă de transportul în comun. Excepție face Marc Andre ter Stegen, unul dintre cei mai buni portari din lume, care a fost văzut în timp ce mergea cu metroul în Barcelona.

Goalkeeperul Barcelonei s-a acomodat foarte bine și repede cu orașul. Stabilit în cartierul Gracia din capitala Cataloniei împreună cu soția sa, germanul este un obișnuit al zonei și poate fi văzut destul de des în timp ce se plimbă pe jos sau pe scuter. Se pare că ter Stegen este îndrăgostit de Barcelona, având în vedere că iese des în oraș și face fotografii pe care le postează ulterior pe rețelele de socializare.

Marc Andre ter Stegen a fost fotografiat în metroul din Barcelona
Marc Andre ter Stegen a fost fotografiat în metroul din Barcelona

Lui ter Stegen nu îi e rușine să meargă cu metroul prin Barcelona

Tocmai pentru că nu se ferește să folosească mijloacele de transport în comun atunci când iese în oraș, ter Stegen este un jucător foarte apreciat de fanii de pe Camp Nou. Unul dintre aceștia l-a fotografiat pe portarul german în timpul unei călătorii cu metroul, apoi a postat fotografia pe Twitter. Imaginea a devenit virală, mulți utilizatori fiind impresionați că ter Stegen alege să călătorească precum oamenii simpli, deși majoritatea jucătorilor au mașini cu geamuri fumurii pentru a nu fi observați în public.

Ter Stegen a fost cumpărat în vara anului 2014 cu 12 milioane de euro de la Borussia Monchengladbach. Portarul german a jucat în 157 de partide pentru Barcelona, a primit 147 de goluri și a păstrat poarta intactă în 64 de ocazii. Pentru echipa națională a Germaniei a jucat în 21 de meciuri în care a primit 22 de goluri și a reușit 8 clean sheet-uri.