Life

Testul pe care doar cei foarte inteligenți îl trec. Poți descoperi numărul lipsă în 10 secunde?

Cât de repede crezi că poți găsi soluția corectă la acest puzzle matematic. Doar persoanele cu o minte ascuțită au reușit să îl rezolve.
18.04.2024 | 11:41
Testul pe care doar cei foarte inteligenti il trec Poti descoperi numarul lipsa in 10 secunde
Cât de repede crezi că rezolvi acest puzzle matematic. Sursa foto: Freepik, mirror.co.uk
ADVERTISEMENT

Testele de inteligență și de logică au cucerit internetul. Mii de persoane sunt atrase de astfel de provocări, mai ales că li se dovedește dacă au sau nu acuitate mentală. De data asta, un nou astfel de test a pus pe gânduri mii de oameni.

Cât de repede crezi că poți rezolva următorul puzzle matematic

De-a lungul timpului, provocările contra cronometru au antrenat mintea a mii de persoane. Pe internet, au început să apară din ce în ce mai multe astfel de teste. Unele testează atenția la detalii, în timp ce altele vor să vadă cât de perspicace ești.

ADVERTISEMENT

De obicei, cele mai solicitante sunt cele care implică matematica. Multă lume a fugit de această materie la școală. Însă, internetul scoate în cale teste captivante care dovedesc că, uneori, matematica poate fi folositoare.

Un nou puzzle matematic a creat confuzie printre internauți. Sarcina nu este una grea, căci trebuie să găsești în doar 10 secunde numărul lipsă. Se spune că doar adevăratele genii pot rezolva acest puzzle în timp record.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei să îți testezi creierul azi, de ce nu încerci acest puzzle matematic?! În imaginea de mai jos, vezi șase cercuri aranjate în model de stea. Cinci dintre aceste cercuri au deja un număr, în timp ce al șaselea conține un semn de întrebare. Sarcina ta este să afli care este numărul din cercul final.

În mijlocul stelei se află numărul 90, în timp ce în celelalte cercuri sunt numere 50, 40, 10, 30 și 20. Întrebarea care se pune este ce număr lipsește? Modalitatea de a-l afla nu este deloc una complicată, dar va trebui să ai o minte antrenată pentru asta.

ADVERTISEMENT
test puzzle matematic
Cât de repede îți dai seama ce număr lipsește. Sursa foto: mirror.co.uk

Doar oamenii cu minte genială reușesc să găsească numărul lipsă în timp record

Potrivit celor care au compus un astfel de test, doar oamenii cu o minte sclipitoare au reușit să îl rezolve în timp record. Însă, dacă vrei pur și simplu să descoperi răspunsul, nu este neapărat nevoie să își setezi cronometrul.

Dacă nu ți-ai dat seama care este răspunsul corect, atunci nu te mai ținem în suspans. Numărul lipsă este 30. Forma stelei este compusă din două triunghiuri, fiecare cu câte un număr la vârf. Primul triunghi te-a condus către 50, 10 și 30 care adunate fac 90.

ADVERTISEMENT

Al doilea triunghi are doar numerele 20 și 40 care adunate fac 60. Deci, pentru a obține 90, numărul necesar este 30. Dacă ai găsit acest număr în maxim 10 secunde, te poți considera un adevărat geniu.

rezolvare tes
Dacă ai răspuns 30, atunci trebuie să știi că ești un geniu. Sursa foto: mirror.co.uk

Specialiștii spun că puzzle-urile matematice reprezintă o modalitate excelentă pentru antrenarea creierului. Rezolvarea lor în mod constant stimulează funcțiile cognitive și previn bolile degenerative, precum demența.

ADVERTISEMENT
Tags: