Fotbal international

The Sun a primit o lovitură grea! Ce decizie istorică a luat un lanţ de magazine

Cotidianul The Sun a avut o poziţie surprinzătoare în ancheta privind tragedia de pe Hillsborough, din 1989, tabloidul britanic luând partea poliţiei.
20.11.2017 | 09:08
The Sun a primit o lovitura grea Ce decizie istorica a luat un lant de magazine

Fanii formaţiei FC Liverpool şi familiile victimelor au susţinut tot timpul că jurnaliştii de la The Sun au minţit în legătură cu cele petrecute pe 15 aprilie 1989, atunci când 96 de suporteri ai ”cormoranilor” şi-au pierdut viaţa pe arena echipei Sheffield Wednesday.

După ce şase persoane au fost pus sub acuzare în urma tragediei de pe Hillsborough şi ca urmare a protestelor din ultima perioadă, lanţul de magazine ”Sainsbury’s”, al doilea ca importanţă în Marea Britanie, a decis că nu va mai comercializa ziarul The Sun în Liverpool.

The Sun are interdicţie la acţiunile clubului FC Liverpool

În luna februarie, clubul FC Liverpool a interzis accesul jurnaliştilor de la publicaţia The Sun la meciurile echipei, la antrenamente şi la conferinţele de presă, decizia fiind luată după ce ”cormoranii” au fost scandalizaţi de modul în care tabloidul a prezentat incidentele din 1989.

La semifinala Cupei Angliei din 15 aprilie 1989 dintre FC Liverpool şi Nottingham Forest, disputată pe stadionul echipei Sheffield Wednesday, Hillsborough, 96 de fani ai ”cormoranilor” au murit, după ce o tribună suprapopulată a arenei s-a prăbuşit. Meciul a fost oprit la şase minute după fluierul de start.

În zilele de după tragedia de la Hillsborough, The Sun a scris pe prima pagină: ”The Truth” (Adevărul), în care îi acuza pe fanii de la Liverpool că sunt responsabili de tragedia de la semifinale Cupei Angliei. Fanii numeau ziarul ”The S*n”, iar foşti şi actuali antrenori şi manageri au refuzat să ofere interviuri publicaţiei după evenimentele din 15 aprilie 1989.

Tags: