Fotbal international

Thiago Alcantara, acord cu Real Madrid. Câți bani ar putea primi Bayern Munchen

10.08.2018 | 16:58
Thiago Alcantara acord cu Real Madrid Cati bani ar putea primi Bayern Munchen

Mijlocaşul defensiv al lui Bayern Munchen, brazilianul naturalizat spaniol Thiago Alcantara, a încheiat un acord cu Real Madrid. Acum este important să se înţeleagă cele două cluburi, dar acest lucru apare drept perfect posibil, ca urmare a faptului că, spre deosebire de cazurile lui Robert Lewandowski şi James Rodriguez, pe care bavarezii îi consideră incedibili, în privinţa lui Thiago Alcantara noul antrenor al campioanei Germaniei, Niko Kovac, a spus că jucătorul poate fi vândut, dacă Bayern va obţine o sumă bună.

Real Madrid ar avea nevoie de serviciile unui jucător atât de experimentat, mai ales după ce croatul Mateo Kovacic a plecat pentru un sezon, împrumutat la Chelsea. Alcantara ar fi totuşi privit cel puţin cu suspiciune sau cu răceală pe Santiago Bernabeu, pentru simplul fapt că jucătorul este un produs al celebrei academii a marelui rival FC Barcelona, La Masia. Nu ar fi, evident, nici primul nici ultimul jucător care ar fi acuzat de trădare între cele două cluburi, cel mai notoriu caz fiind al portughezului Figo, care s-a trezit pe Nou Camp, la prima apariţie în tricoul madrilenilor cu ditamai cap de porc.

Thiago Alcantara, acord cu Real Madrid. Ar fi încă o trădare pe axa Barcelona – Madrid

Real Madrid nu a făcut deocamdată achiziţii importante, deşi preşedintele Florentino Perez anunţase la finalul sezonul trecut că în acestă vară vor sosi cel puţin doi jucători care să intre în aşa numita categorie a “galacticilor”. Doar portarul belgian Thibaut Courtois poate fi considerat un jucător important, care mai mult ca sigur că îi va lua locul costaricanului Keylor Navas. Brazilianul Vinicius, pentru care s-au plătit 45 de milioane euro, fusese rezolvat încă din vara trecută, dar fiind minor nu putea sosi pe Santiago Bernabeu. Fundaşul Odrizoloa, care a costat 30 de milioane euro, e jucător de bandă dreaptă, acolo unde senator de drept este Dani Carvajal.

Thiago Alcantara, acord cu Real Madrid. A fost promovat la Barcelona de Pep Guardiola. În imagine, Alcantara şi Guardiola la Bayern Munchen
Thiago Alcantara, acord cu Real Madrid. A fost promovat la Barcelona de Pep Guardiola

Un jucător ca Thiago Alcantara, pe care Pep Guardiola l-a titularizat la Barcelona şi apoi a insistat să îl ia cu el la Bayern Munchen, este extrem de important pentru linia mediană şi antrenorul Julen Lopetegui a primit cu mare interes această veste, care l-ar ajuta enorm să alcătuiască un mijloc foarte valoros. Germanii sunt de acord să renunţe la Thiago Alcantara, care ar costa undeva în jurul sumei dee 50 de milioane euro, o sumă deloc deranjantă pentru cei care au în palmares câştigarea de trei ori consecutiv a trofeului Champions League, din 2016 încoace. Jucătorul a fost dorit de la bun început de către Julen Lopetegui.

Theo Hernandez, ultimul plecat, tot sub formă de împrumut

Evident, Perez, care a pândit marele lovituri pe pista Neymar, pe pista Hazard sau pe pista Harry Kane, a şi scăpat de mai mulţi jucători din lot, dar a pierdut inima echipei, golgeterul Cristiano Ronaldo,plecat la Juventus pentru 105 milioane euro. Alţi jucători care au părăsit Santiago Bernabeu au făcut-o sub formă de împrumut: Kovacic la Chelsea, Achraf Hakimi la Borussia Dortmund, iar ultimul pe listă este francezul Theo Hernandez, trimis la Real Sociedad.

Este de aşteptat însă ca Florentino Perez să pregătească măcar una sau două lovituri de mercato, în afara aducerii lui Thiago Alcantara, pentru că în Spania sezonul de transferări se închide la 31 august, ceea ce îi permite bossului madrilen să îşi pună la punct o strategie de final care să însemne plusurile de care Real are mare nevoie, în condiţiile în care marele duşman din Catalonia chiar a reuşit câteva achiziţii foarte bune.