Fotbal international

Trei nume mari din Europa se bat pentru un star de la AS Monaco

Arsenal, Barcelona şi Liverpool se bat pentru a obţine semnătura mijlocaşului Lemar de la AS Monaco. Preţul de transfer este de minim 100 de milioane.Unul dintre numele sonore care au scăpat în...
01.11.2017 | 10:25
Trei nume mari din Europa se bat pentru un star de la AS Monaco

Arsenal, Barcelona şi Liverpool se bat pentru a obţine semnătura mijlocaşului Lemar de la AS Monaco. Preţul de transfer este de minim 100 de milioane.Unul dintre numele sonore care au scăpat în această vară de a fi vândut de la către AS Monaco este mijlocaşul Thomas Lemar. Arsenal a făcut în ultima zi de mercato o ofertă de aproape 100 de milioane de euro, însă monegascii au spus pas, poate fiind şi mulţumiţi cu vânzările făcute în vară, care au însumat aproape jumătate de miliard de euro, dacă luăm în considerare şi ciudatul împrumut al lui Kylian Mbappe la PSG cu obligaţia de a se achita în 2018 suma de 180 milioane euro.

Aşadar, Lemar a rămas, dar e clar că numai pentru acest sezon, la Monte Carlo, însă la fel de clar este că va fi primul şi cel mai de lux produs de export vara viitoare. Acest lucru înseamnă că, în cel mai fericit caz pentru cluburile interesante, preţul de pornire la negocieri va fi de minim 100 de milioane, dar specialştii apreciază, ţinând cont şi de valorile pieţii, că Lemar va fi vândut pe o sumă care va sări lejer de 110 milioane euro.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Lemar vrea un salariu uriaş

Deja în acest moment sunt trei cluburi care şi-au anunţat oficial interesul pentru internaţionalul francez. Primul este Arsenal, care îl vrea cu disperare şi pentru ca să obţină semnătura este gata să bată orice recorduri ale clubului în materie de transferuri, renunţând la acel plafon financiar care atingea maximul posibil undeva în jurul sumei de 60 de milioane.

Dar Arsenal va avea concurenţă serioasă, întrucât şi Jurgen Klopp îl doreşte pe francez la Liverpool, socotindu-l tipul de jucător care s-ar plia perfect schemei sale tactice. Ameninţarea pentru cele două grupări din Premier League vine din Spania, acolo unde FC Barcelona reprezintă un rival de temut, care ar şi banii necesari şi numele suficient de atrăgător pentru jucător. Care, însă, are şi el pretenţiile sale pentru a semna. Nu vine decât acolo unde i se vor garanta 275.000 de euro salariu săptămânal, adică 1,1 milioane de euro lunar, puţin peste 13 milioane anual.