Fotbal intern

Thomas Neubert se implică în “scandalul preparatorului fizic” de la FCSB. “Ceva nu este în regulă! De mai bine de un an și jumătate se întâmplă asta!” EXCLUSIV

30.07.2019 | 17:52
Thomas Neubert, Paul Pîrvulescu, Gabi Iancu și Andrei Prepeliță la un antrenament al FCSB-ului. Neamțul se implică în scandalul preparatorului fizic. Sursă foto: sportpictures.eu

Thomas Neubert se implică în “scandalul preparatorului fizic” de la FCSB. Fostul colaborator al lui Laurențiu Reghecampf de la vicecampioana României a comentat pentru FANATIK în legătură cu problemele pe care le întâmpină gruparea roș-albastră cu accidentările, lucru care l-a făcut de Gigi Becali să îl dea afară pe Marian Lupu, preparatorul fizic adus de Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului, la echipa lui Bogdan Andone.

Thomas Neubert se implică în “scandalul preparatorului fizic” de la FCSB

Preparatorul neamț a lucrat la FCSB în două rânduri, iar acesta susține că Marian Lupu nu este singurul vinovat pentru că jucătorii s-au accidentat rapid. Acesta este de părere că există o problemă de comunicare între Bogdan Andone, antrenorul principal al roș-albaștrilor, și preparatorul fizic. Mai mult, acesta îi transmite lui Gigi Becali că vicecampioana României are probleme cu accidentările de mai bine de un an și jumătate.

“Vreau doar să spun că nu este numai vina preparatorului fizic. Ceva nu este în regulă în comunicarea dintre antrenorul principal, preparatorul fizic, doctorul și fizioterapeutul. Niciodată în cariera mea nu mi s-a întâmplat să am atât de mulți jucători accidentați și problema asta la FCSB nu este recentă. Se întâmplă de mai bine de un an și jumătate. Eu nu știu cum se procedează acum la FCSB”, a spus Thomas Neubert pentru FANATIK.

Mihai Stoica și Thomas Neubert la un antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu
Mihai Stoica și Thomas Neubert la un antrenament al FCSB-ului. Sursă foto: sportpictures.eu

Thomas Neubert a colaborat cu Reghecampf de două ori la FCSB

Thomas Neubert a ajuns prima dată la FCSB în mai 2012 și a stat până în vara anului 14 la formația roș-albastră, după care a plecat cu Laurențiu Reghecampf la Hilal. Apoi, preparatorul fizic neamț a revenit la vicecampioana României și a lucrat alături de Reghe între decembrie 2015 și iunie 2016. Neamțul a plecat la ȚSKA Sofia, iar formația patronată de Gigi Becali i-a solicitat 200.000 de euro pentru a-l lăsa să semneze cu formația din Bulgaria. Mai mult, patronul FCSB-ului a depus memoriu la Comisia de Soluționare a Litigiilor din Cadrul FRF, dar a pierdut litigiul.

Nu mai puțin de 8 jucători din lotul FCSB-ului sunt accidentați. În ulima săptămână s-au “rupt” trei fotbaliști importanți. Dennis Man a ieșit accidentat în minutul 12 al meciului cu FC Botoșani după ce a suferit o ruptură musculară, Ioan Hora s-a “rupt” la antrenamentul susținut înaintea meciului din etapa a 3-a, iar Dragoș Nedelcu a revenit de la Erevan, acolo unde a avut loc meciul cu Alashkert, cu probleme genunchi.

Lista jucătorilor de la FCSB care sunt accidentați:

  • Marko Momcilovic
  • Mihai Pintilii
  • Dragoș Nedelcu
  • Olimpiu Moruțan
  • Mihai Roman
  • Harlem Gnohere
  • Ioan Hora
  • Dennis Man
Thomas Neubert și Bawab înaintea unui meci jucat de FCSB pe Arena Națională. Sursă foto: sportpictures.eu
Thomas Neubert și Bawab înaintea unui meci jucat de FCSB pe Arena Națională. Sursă foto: sportpictures.eu

Pentru FCSB urmează manșa retur cu Alashkert din turul 2 preliminar al Europa League, joi, 1 august, de la ora 21.30, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu. Gruparea lui Bogdan Andone s-a impus cu scorul de 3-0 la Erevan și este favorită să se califice în turul 3, acolo unde se va duela cu învingătoarea dintre Mlada Boleslav (Cehia) și Ordabasy Shymkent (Kazahstan).