Fotbal international

Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou? Unde a ajuns să joace fostul atacant al CFR-ului

03.09.2018 | 21:27
Til mai aduci aminte pe Modou Sougou Unde a ajuns sa joace fostul atacant al CFRului

Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou? Fostul atacant al celor de la CFR Cluj este departe de anii în care marca pentru formaţia din Gruia în grupele Ligii Campionilor. Ajuns la 33 de ani, senegalezul a părăsit Europa şi a decis să-şi continue cariera în Asia, într-un campionat exotic.

Luni, oficialii echipei Mumbai City FC au anunţat că au ajuns la un acord cu Modou Sougou. Atacantul senegalez a fost legitimat ultima oară la Sheffield Wednesday şi a devenit liber de contract după ce s-a despărţit de formaţia engleză în vara anului 2017. Returul sezonului 2016-17 l-a găsit pe Sougou la Moreirense, unde fusese împrumutat.

Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou?

Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou? Senegalezul a jucat pentru CFR Cluj între 2011 şi 2013, timp în care a marcat 15 goluri în 54 de meciuri. Atacantul de 33 de ani s-a făcut remarcat în Liga Campionilor, în tricoul lui CFR Cluj, în sezonul 2012-13. Acesta a fost decisiv în dubla cu FC Basel, din play-off-ul Champions League. În acea stagiune, formaţia din Gruia a reuşit să obţină zece puncte, însă a terminat pe locul trei în Grupa H. Clujenii au reuşit atunci să o învingă pe Manchester United chiar pe “Old Trafford”, scor 1-0, în ultima etapă.

La Mumbai City FC se va reîntâlni cu Jorge Costa, actualul antrenor al formaţiei indiene şi fost tehnician al clujenilor în sezonul 2011-12. Cu acea ocazie, cei doi au lucrat împreună la echipa de pe stadionul “Dr. Constantin Rădulescu”. În vara anului trecut s-a zvonit că senegalezul s-ar putea întoarce la CFR Cluj, însă Iuliu Mureşan, preşedintele clubului, a negat această variantă.

Modou Sougou i-a adus 4,5 milioane de euro CFR-ului

În 2013, CFR Cluj a încasat 4.500.000 de euro în schimbul lui Modou Sougou, după ce l-a cedat la Marseille. “Am văzut cu toţii că ne lipseşte un jucător de viteză. Sougou are această calitate”, declara Elie Baup, antrenorul lui OM în momentul transferului. Cu toate acestea, senegalezul a jucat 16 meciuri şi a marcat un singur gol pentru formaţia de pe Stade Velodrome.

Modou Sougou a debutat la echipa națională a Senegalului pe 21 august 2007, împotriva Ghanei, într-un meci terminat la egalitate, scor 1-1. Fostul atacant al formaţiei din Gruia a făcut parte din lotul naționalei pentru Cupa Africii pe Națiuni din anul 2008, când a evoluat în două meciuri din faza grupelor. De-a lungul carierei, atacantul de 33 de ani a evoluat pentru Uniao Leiria, Vitoria Setubal, Academica, CFR Cluj, Olympique Marseille, Evian, Sheffield Wednesday şi Moreirense.

Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou
Ţi-l mai aduci aminte pe Modou Sougou