Sporturi

Tibi Ușeriu, imagine de pe patul de spital! „Mi-e rău, văd triplu și am senzația că îmi crapă capul”. Foto

06.02.2019 | 22:18
Tibi Useriu imagine de pe patul de spital Mie rau vad triplu si am senzatia ca imi crapa capul Foto

A ieșit rău de tot pentru ultramaratonistul Tibi Ușeriu. Retras din cursa Yukon Arctic Ultra din cauza degerăturilor, românul a postat pe o rețea de socializare o imagine de pe patul de spital! Ușeriu a precizat că încă nu își simte degetele de la piciorul stâng, dar că totul se întâmplă din vina lui.

„Pun pariu că mulți dintre voi vă puneți întrebarea asta. Adică merită să mergi la capătul lumii ca să îngheți în somn, ca fetița cu chibriturile? Bineînțeles că merită! La fel ca fiecare secundă trăită din viața asta. Acum sunt în spital, conectat la aparate și monitoare. Am o pijama ridicolă, cu picățele. Timp de 5 zile, cam 6 ore pe zi, o să fac un fel de dializă menită să-mi dilate vasele sanguine. Apoi mi se va decide soarta. Mi-e rău, văd triplu și am senzația că îmi crapă capul. În loc să alerg prin sălbăticie, cum mi-aș dori, stau legat de un pat cu multe fire. În loc să termin restul de 600 de kilometri pentru care am venit, am timp de confesiuni. Asta mă cam deranjează”, a scris Tiberiu Ușeriu

Tibi Ușeriu, imagine de pe patul de spital! Useriu
Imaginea postată de Tibi ușeriu pe o rețea de socializare

Tibi Ușeriu, imagine de pe patul de spital!

Tibi Ușeriu a continuat postarea în aceeași notă. Ultramaratonistul a dat mai multe detalii despre starea în care se află. Picioarele îi sunt cele mai afectate. „Sunt bășicate, umflate și arată dramatic. Medicii zic că toate astea sunt semne bune, deși mie, sincer, nu-mi par. Am timp să reflectez. E momentul ideal de sinceritate, în care să te întrebi cum de ți s-a întâmplat tocmai ție chestia asta (…) Criticilor de canapea și de tastatură, care se întreabă de ce și-o tot caută prin iaduri de gheață vedeta asta de carton, o să le spun că da, a meritat din plin. Poate n-o să înțeleagă”, a mai scris Ușeriu.

Ușeriu recunoaște că a greșit în timpul cursei. „S-a întâmplat din prostia mea. Îmi stă în gât să o recunosc, dar fix așa e. În cursele astea petrecute în condiții extreme, nu are voie să-ți scape absolut nimic. Trebuie să fii 100% prezent, concentrat, atent la cele mai mici semne și detalii. Încălzit fiind și focalizat pe strategia de a trece în frunte, acolo unde îmi place de obicei, am ratat din ecuație două detalii esențiale. Primul a fost temperatura. Eram convins că sunt în jur de -20 de grade, însă, aveam să aflu prea târziu, the real feel era de -44!

Ce își reproșează Ușeriu

Al doilea a fost echipamentul. În sanie aveam încălzitoare, papucei de puf, ciorapi groși, de toate. Le-am ignorat cu bună știință. M-am mulțumit cu o echipare ușoară, necorespunzătoare, și asta a fost o mare greșeală. Am intrat în sacul de puf îmbrăcat prost și, fără să am cea mai mică bănuială, în două ore am înghețat frumușel, în somn. Noroc că organizatorii au impus o regulă nouă de control medical al extremităților fiecărui participant care pleacă din punctele de control: nas, urechi, mâini și picioare. Am pornit GPS track și m-am prezentat la controlul de rutină. Nu prea aveam răbdare, mă mâncau tălpile să o tai. Nu simțeam nimic în neregulă, umblam perfect normal. Doar că toate degetele de la piciorul stâng îmi erau albastre ca albastrul de Voroneț”

, a mai postat Tiberiu Ușeriu

  • 93 de kilometri a parcurs Tiberi Ușeriu din Yukon Arctic Ultra