Fotbal intern

Titular surpriză la Dinamo în amicalul cu Chiajna! Cine este Deniz Giafer

17.11.2018 | 08:11
Mircea Rednic a trimis în teren pentru Dinamo un fundaș central de 17 ani
ADVERTISEMENT

Mircea Rednic nu stă pe gânduri și inovează de zor la Dinamo. A trimis acum în teren un titular surpriză în amicalul jucat în compania Concordiei Chiajna! Meciul nu s-a terminat însă prea bine pentru câini care au pierdut, scor 1-0 în fața ilfovenilor. Cu toate acestea, „Puriul” a testat mai multe variante – a trimis în teren două echipe total diferite în cele două reprize ale partidei. Astfel, în primul 11 s-a aflat și un fotbalist cu o poveste cel puțin interesantă.

Deniz Giafer a evoluat în poziția de fundaș central, una care a dat mari bătăi de cap ultimilor antrenori din Ștefan cel Mare. Apărătorul are numai 17 ani și joacă de obicei pentru echipa sub 19 ani a câinilor. Prestațiile sale foarte bune la acest nivel i-au atras atenția lui Mircea Rednic care l-a chemat și la echipa mare și i-a oferit o repriză alături de greii vestiarului.

ADVERTISEMENT
Titular surpriză la Dinamo în amicalul cu Chiajna! Fotbalistii dinamovisti isi saluta galeria dupa meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si FCSB, contand pentru Liga 1 Betano, disputat pe Arena Nationala din Bucuresti, duminica 11 noiembrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Suporterii dinamoviști ar putea avea o surpriză în curând și să vadă în teren un jucători de numai 17 ani

Titular surpriză la Dinamo în amicalul cu Chiajna!

De altfel, Mircea Rednic este recunoscut pentru faptul că nu se ferește și le dă credit tinerilor. La fel a făcut și în acest caz. Interesant este că în urmă cu un an de zile, tânărul Giafer le-a băgat nu mai puțin de 300 de mii de euro în conturi șefilor de la Dinamo. Acesta a făcut parte dintr-o tranzacție aparte. Câinii l-au trimis pe el și pe mijlocașul Alexandru Mitracu la Benfica Lisabona, formație care a plătit destul de bine pentru a-i avea pe cei doi. Întors în țară, Giafer a arătat tot ce a învățat în perioada petrecută în Portugalia și începe deja să bată la porțile primei echipe.

Născut în 2001, Giafer are și două selecții în echipa națională a României rezervată celor sub 16 ani. A fost chemat să joace sub tricolor de Sorin Colceag și poate să prindă acum un loc în lotul câinilor pentru partea a doua a sezonului.

ADVERTISEMENT
  • 21 de goluri a încasat Dinamo în primele 15 partide ale sezonului