Fotbal international

Emanuel Adebayor a vrut să se sinucidă! “Totul era pregătit. M-a salvat cel mai bun prieten”

26.04.2019 | 14:48
Emanuel Adebayor a vrut sa se sinucida Totul era pregatit Ma salvat cel mai bun prieten

Puternicul atacant togolez, care în prezent joacă pentru liderul campionatului turc, Basaksehir Istanbul, a dezvăluit în cadrul unui megaiterviu faptul că a fost la un pas de a se sinucide. Și acest lucru se întâmpla chiar la început de carieră, pe vremea când evolua în Ligue 1, sub culorile formației Metz și lumea cunoștea prea puțin despre el.

Togolezul Emanuel Adebayor a vrut să se sinucidă

Cauza acestei decizii a constituit-o un moment critic din punct de vedere mental în viața și în cariera atacantului togolez. Acesta recunoaște faptul că a ajuns să trăiască atfel datorită fotbalului, pentru că a avut o copilărie cu multe privațiuni, familia sa, ca multe alte familii din Togo, fiind foarte săracă. Și-a dat seama că doar fotbalul mai poate salva situația și a mers hotărât în această direcție.

La Metz avea un salariu de 5000 de euro pe lună, dar mare parte din bani trimitea acasă, la ai lui. Adebayor îi supărase pe șefii clubului și pe antrenor cu ieșirile lui nocturne și cu faptul că nu se antrena conștiincios. Clubul se cam săturase de fitețe togolezului și abia aștepta un prilej să scape de el. Tocmai în acea perioadă critică familia i-a cerut să facă totul pentru a le cumpăra o casă care valora 500.000 de euro.

Emanuel Adebayor a vrut să se sinucidă la început de carieră, pe când juca la Metz
Emanuel Adebayor a vrut să se sinucidă la început de carieră, pe când juca la Metz

A cumpărat mai multe cutii cu pilule

Adebayor s-a gândit serios să își pună capăpt zilelor. “Era o farmacie chiar sub apartamentul sub care stăteam eu. M-am dus și am cerut mai multe cutii de pilule, pe care voiam să le înghit. Nu au vrut la început să îmi dea, dar când le-am spus că trimit medicamente ca ajutor în Togo mi-au dat tot ceea ce am cerut.

M-am întors acasă, hotărât să termin cu viața. Așteptam să se facă noapte, să le înghit și pe urmă să mă așez liniștit pe pat și să aștept să mor. Însă m-am gândit să îl chem pe cel mai bun prieten și să îi dau instrucțiuni ce să facă după moartea mea. Când a auzit ce vreau să fac m-a luat la rost și mi-a explicat că numai lașii procedează astfel și că eu eram destinat să ajung celebru și să pot ajuta la ridicarea Africii. Când am auzit asta mi-a pierit orice gând de sinucidere. Cred că Dumnezeu mi-a dat gândul cel bun să îl chem și el să mă ajute”.