Fotbal intern

Tony Heleşteanu, demis de la Dinamo! A rezistat mai puţin de 2 luni

24.08.2018 | 17:01
Tony Helesteanu demis de la Dinamo A rezistat mai putin de 2 luni

Tony Heleşteanu a fost demis de la Dinamo Bucureşti. Fostul arbitru internaţional, în vârstă de 48 de ani, ocupa din luna iunie a acestui an funcţia de director sportiv a celor de la Dinamo.

Heleşteanu şi-a luat lucrurile de la Rin şi a plecat de la clubul alb-roşu, anunţă gsp.ro. Anton Heleşteanu a fost adus în Ştefan cel Mare în urma relaţiilor bune dintre Ionuţ Negoiţă şi Cornel Şfaiţer. Cel din urmă a fost dorit de Negoiţăîn trecut chiar în conducerea lui Dinamo, dar acesta a preferat să rămână la FC Botoşani. Anton Heleşteanu fusese numit în funcţia de director sportiv al dinamoviştilor, la câteva zile după ce și-a dat demisia de la FC Botoșani, unde a activat în aceeaşi funcţie în ultimii 3 ani. În trecut, acesta a mai fost și în conducerea celor de la FCM Târgu Mureș și FC Vaslui.

Tony Heleşteanu, demis de la Dinamo. Trecut dubios ca arbitru

În momentul în care semna cu Dinamo, Tony Heleşteanu se arată extrem de încântat de această mutare: “Dinamo reprezintă, pentru mine, împlinirea unui vis de adoslescent, mai exact de a face parte din clubul pe care-l admir și îl susțin. Cunosc și înțeleg foarte bine ce înseamnă istoria și tradiția acestui club. Repet, am această convingere pentru că este o diferență între a cunoaște și a înțelege. După un ciclu de 5 ani la FC Botoșani, unde cred că echipa din Moldova a realizat lucruri importante în fotbal și a ajuns până în cupele europene, mi-am dorit ceva mai mult, o provocare mai mare. Un mesaj pentru suflarea dinamovistă? Pentru mine, Dinamo este Corabia din poezia mea preferată a lui Esenin. După o viață de om, ea nu s-a scufundat, așa cum mulți au vrut în fiecare an”, a spus Heleşteanu.

Heleșteanu a ieşit din arbitraj în 2007, când avea doar 37 de ani, din cauza numeroaselor scandaluri în care a fost implicat şi din cauza prestaţiilor extrem de slabe de pe prima scenă.

După retragerea din arbitraj, el a început o nouă carieră în conducerea cluburilor de fotbal, unde în ultimii 10 ani a ocupat funcţii executive la cluburi importante din fotbalul românesc. A fost preşedinte la FC Vaslui, pentru ca mai apoi să treacă pe la ASA Tg. Mureş, în funcţia de director general, între 2011 şi 2013. Din 2013 şi până în această vară a ocupat funcţia de director sportiv al celor de la FC Botoşani.