News

TOP 10 cele mai uimitoare COINCIDENŢE din istorie

Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele. ...
22.08.2015 | 10:36
TOP 10 cele mai uimitoare COINCIDENTE din istorie

Unii oameni nu cred în coincidenţe, dar viaţa este plină de ele.

Există o listă a 10 dintre cele mai incredibile şi extraordinare coincidenţe.

Iată coincidenţele care au şocat lumea la timpul lor:

10. Cartea din copilarie. Anne Parrish, celebra romancieră americană, a găsit într-o librărie din Paris, în anii ’20, o carte pe care o preferase în copilărie, “Jack Frost şi alte povestiri”. A cumpărat cartea şi i-a arătat-o soţului ei. Acesta a luat cartea, a deschis-o şi, pe prima pagină, a găsit scris “Anne Parrish, 209 N. Weber Street, Colorado Springs”. Era chiar cartea Annei!

9. Noroc la poker. Robert Fallon a fost impuscat mortal in 1858 de partenerii de poker. Acestia sustineau ca Fallon a castigat potul de 600 de dolari trisand. Cum scaunul lui Fallon era gol si niciunul dintre ceilalti jucatori nu era dornic sa ia acum cei 600 de dolari cu ghinion, au gasit un nou jucator, care a transformat cei 600de dolari in 2.200. Politia a cerut ca cei 600 de dolari initiali sa fie dati rudei celei mai apropiate a lui Fallon. S-a descoperit ca noul jucator era chiar fiul lui Fallon, care nu isi vazuse tatal de 7 ani!

8. Morţi gemene. In 2002, doi frati gemeni de 70 de ani au murit la interval de cateva ore unul de celalalt, in urma unor accidente separate pe acelasi drum in Finlanda de nord. Primul a murit atunci cand a fost lovit de un camion, in timp ce isi conducea bicicleta in Raahe, 600 kilometri nord de capitala, Helsinki, la doar 1,5 km distanta de locul in care fratele sau a fost ucis.

7. Copilul care cade. In anii ’30, la Detroit, un anume Joseph Figlock a fost menit sa devina o persoana uimitoare. In timp ce mergea pe strada, un copil a cazut de la o fereastra inalta, in capul lui Figlock. Caderea copilului a fost amortizata si Figlock si copilul au scapat nevatamati. Un an mai tarziu, acelasi copil a cazut de la aceeasi fereastra, aterizand din nou pe Figlock, in timp ce acesta trecea pe dedesubt. Din nou, ambii au supravietuit.

6. Fotografia. O femeie din Germania care si-a fotografiat baiatul abia anscut in 1914 a lasat filmul pentru a fi developat la un magazin din Strasbourg. In acele timpuri, unele dintre placutele de film se vindeau individual. Primul Razboi Mondial a izbucnit si, neputand sa se intoarca la Strasbourg, femeia a renuntat la fotografie, considerand-o pierduta. Doi ani mai tarziu, a cumparat o placuta de film in Frankfurt, pentru a o fotografia pe fiica ei nou-nascuta. Cand a fost developat filmul s-a dovedit a fi o expunere dubla, cu fotografia fiicei sale supra-expusa peste fotografia de mai inainte a fiului sau. Explicatia: filmul ei original, niciodata developat, a fost gresit etichetat ca nefolosit si apoi revandut tot ei!

Citeste mai mult pe RTV.NET