Premier League

Top 5 al celor mai groaznice accidentări din Premier League. Djibril Cisse și tatăl lui Haaland intră în clasament

04.11.2019 | 11:22
Top 5 al celor mai groaznice accidentari din Premier League Djibril Cisse si tatal lui Haaland intra in clasament
Accidentarea lui Andre Gomes. Sursă foto: twitter
ADVERTISEMENT

Accidentarea goraznică a lui Andre Gomes, pe care a suferit-o la meciul dintre Everton și Tottenham (1-1), aduce aminte de alte momente în care Premier League își merită și renumele de unul dintre cele mai dure campionate din lume. De-a lungul anilor, fanii fotbalului au fost îngroziți de alte accidentări horror care au venit tot din campionatul Angliei, iar fotbaliști precum Djibril Cisse, Aaron Ramsey sau Petr Cech au fost victimile nefericite ale intrărilor dure din prima ligă engleză.

Topul celor mai groaznice accidentări din Premier League

Campionatul Angliei este unul dintre cele mai spectaculoase competiții din lume, dar pe cât de frumoasă este atmosfera din Premier League, pe atât de dur se joacă, iar accidentările apar mereu, însă unele dintre ele au intrat, din păcate, în istorie drept cele mai teribile lovituri. În afară de momentul groaznic prin care trece Andre Gomes, fanii Premier League au mai văzut astfel de cazuri nefericite și la alți jucători.

ADVERTISEMENT

Top 5 al celor mai groaznice accidentări din Premier League:

  • Petr Cech fostul portar al lui Chelsea și Arsenal a suferit o accidentare foarte urâtă în al doilea sezon al său pe „Stamford Bridge”, la un meci cu Reading. Cech a încercat să prindă mingea, iar un adversar s-a lovit cu genunghiul de capul lui și în urma coliziunii, Petr Cech a fost nevoit să poarte o cască tot restul carierei. Meciul a fost cu atât mai special cu cât Carlo Cudicini, portarul de rezervă s-a accidentat și el, iar John Terry, câpitanul lui Chelsea a fost nevoit să intre în poartă.

Accidentarea care i-a șocat pe fanii lui Liverpool. Tatăl lui Haaland, retragere după o intrare criminală a lui

  • Djibril Cisse – atacantul francez a trecut prin momente grele în anul 2004, chhiar în primul său sezon la Liverpool. Cisse apucase să joace doar 19 meciuri pentru „cormorani”, când a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu. Ghinioanele s-au ținut de el tot restul carierei, iar la doi ani de la accidentarea de la Liverpool, Cisse a ratat participarea la Campionatul Mondial din 2006, după o nouă dublă fractură de tibie și peroneu.
  • Eduardo – atacantul croat al lui Arsenal era anunțat drept o mare speranță a fotbalului mondial și nimeni nu se gândea că toată cariera lui ar putea sfârși brusc în urma unei accidentări teribile. Eduardo a fost „rupt” de Martin Taylor, care a avut o intrare criminală asupra gleznei tânărului jucător. De atunci, cariera lui a luat o turnură tragică, iar el nu a mai ajuns niciodată la potențialul pe care l-a avut înainte de dezastrul din meciul cu Birmingham
  • Aaron Ramsey – Mijlocașul lui Juventus a avut parte de o accidnetare foarte urâtă la un meci pentru Arsenal împotriva lui Stoke City, în 2010, când galezul avea doar 19 ani. Ramsey a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu, iar doctorii îi dădeau șanse minime să mai joace vreodată fotbal, dar el a revenit și a devenit unul dintre oamenii de bază din echipa „tunarilor”, până la transferul la campioana Italiei.
  • Alf-Inge Haaland  tatăl lui Erling, noua senzație a fotbalului european, a suferit o accidentare groaznică, provocată de Roy Keane, care și-a premeditat atacul. După acel meci, Haaland nu a mai jucat niciodată fotbal, iar Keane a declarat că nu îi pare rău pentru ce i-a făcut norvegianului: „Sunt lucruri pe care le regret în viață, dar nu accidentarea lui. L-am lovit tare, dar era și mingea acolo (cred). Nici măcar în vestiar nu am avut nicio remușcare. El a primit doar ce merita, pentru că în meci mă tot enervase. După faptă și răsplată, așa mă comport eu”.
ADVERTISEMENT