Fotbal international

Top 5 cei mai buni jucători care nu au câștigat nici un trofeu important în carieră

15.11.2018 | 10:11
Top 5 jucători care nu au câștigat niciun trofeu important

Trofeele reprezintă totul în fotbal atât pentru jucătorii care abia au fost legitimați la o echipă, cât mai ales pentru cei care sunt la un club de multă vreme și au intrat deja în inimile fanilor. Există fotbaliști care au în vitrină peste 20 de trofee câștigate de-a lungul carierei, atât cu echipele de club, cât și cu naționalele pe care le reprezintă, dar sunt și jucători cunoscuți care nu au avut niciodată ocazia să ridice deasupra capului un trofeu.

FANATIK.RO vă prezintă un top al celor mai buni jucători care nu au câștigat niciun trofeu important în carieră. Antonio Di Natale, Jermain Defoe, Leighton Baines, Clive Allen și Bernd Schneider sunt unii dintre fotbaliștii care au rămas în inimile fanilor echipelor la care au jucat, impresionând prin talent și determinare, dar care nu au triumfat niciodată în vreo competiție majoră.

Top 5 jucători care nu au câștigat niciun trofeu important

5. Antonio Di Natale – retras

Italianul nu are nevoie de nicio introducere, fiind considerat la începutul anilor 2010 unul dintre starurile din Serie A. Talentul său i-a adus în vitrină mai multe trofee individuale, însă jucătorul nu a triumfat până acum în nicio competiție. Singura finală jucată a fost la Euro 2012, când Italia a fost învinsă de Spania. În schimb, Di Natale este unul dintre jucătorii cu cele mai multe decorații individuale. A câștigat de 2 ori Gheata de Aur și a fost desemnat jucătorul anului în 2010.

Antonio Di Natale
Antonio Di Natale

4. Jermain Defoe – AFC Bournemouth

Atacantul vegan este unul dintre cei mai subapreciați din Premier League, deși este al 7-lea marcator din istoria competiției și unul dintre cei mai buni ai generației sale, cu 162 de goluri. Defoe încă mai joacă fotbal, deși a ajuns la vârsta de 36 de ani. Singurul trofeu din palmaresul jucătorului ar fi putut fi Cupa Ligii Angliei, câștigată de Tottenham în anul 2008 în fața lui Chelsea, la puțin timp după ce atacantul s-a despărțit de gruparea londoneză. Cât ghinion, Jermain Defoe!

Jermain Defoe
Jermain Defoe

3. Leighton Baines – Everton

A fost unul dintre cei mai curtați fundași laterali din Premier League la mijlocul anilor 2000, printre cluburile care au înaintat oferte pentru el numărându-se și Mancheser United. Jucătorul a preferat să rămână la Everton, unde activează și la vârsta de 33 de ani. Este în continuare unul dintre cei mai experimentați jucători din Premier League, însă nu a câștigat niciun trofeu în carieră și este greu de crezut că va mai reuși acest lucru cu Everton.

Leighton Baines
Leighton Baines

2. Clive Allen – retras

Unul dintre cei mai prolifici atacanți ai anilor ’80 și ’90. Adversarii îi știau de frică și putea juca pe orice poziție în atac. Deși este asociat cu gruparea Tottenham, jucătorul a trecut pe la 7 cluburi din Londra într-o carieră de 16 ani. A ajuns în finala Cupei Angliei de mai multe ori, însă Allen nu a știut niciodată cum este să ridici deasupra capului un trofeu. Cu toate acestea, talentul său i-a lăsat numele scris în cartea de istorie a fotbalului englezesc.

Clive Allen
Clive Allen

1. Bernd Schneider – retras

“Brazilianul alb” a fost unul dintre cei mai influenți jucători ai generației sale, fiind autorul unora dintre cele mai importante pase de gol pentru echipele pe la care a trecut. A reușit să ajungă de 5 ori în finalele celor mai importante 3 competiții europene cu Bayer Leverkusen, însă nu a câștigat niciuna. Cel mai bun an al carierei a fost 2002, când a reușit să dea cele mai multe pase decisive pentru gruparea germană în Champions League și i-a făcut pe toți iubitorii fotbalului să creadă că Leverkusen o poate doborî pe Real Madrid în finala celei mai importante competiții intercluburi. Din păcate, jucătorul a rămas doar cu visele.

Bernd Schneider
Bernd Schneider