Fotbal international

TOP 5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de Real Madrid – Barcelona de azi!

02.03.2019 | 10:33
TOP 5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de Real Madrid  Barcelona de azi

După ce s-au întâlnit miercuri în semifinalele Cupei Regelui, Real Madrid și Barcelona se înfruntă din nou pe Santiago Bernabeu, de această dată în campionat. Catalanii s-au distrat cu marii lor rivali la mijlocul săptămânii, impunându-se cu 3-0 și calificându-se pentru a șasea oară consecutive în finala Cupei, record în istoria fotbalului spaniol.

Titlu sau nimic pentru Real Madrid

Dacă Barcelona se poate mulțumi fără probleme și cu un rezultat de egalitate la jocul de sâmbătă, pentru Real Madrid este un meci decisiv, iar Los Blancos nu au prea mult de câștigat chiar dacă se vor impune. Diferența dintre cele două echipe este de nouă puncte în acest moment, astfel că orice pas greșit făcut de Real în acest joc este sinonim cu ieșirea din lupta pentru titlu. Ar fi o nouă lovitură grea pentru madrileni, după eliminarea din Cupa Regelui.

Echipament special pentru Barcelona

Barcelona va celebra 120 de existență la derby-ul de sâmbătă înr-un mod inedit. Nike a realizat un echipament similar celui pe care catalanii l-au purtat în perioada 1998-2000, iar Messi și compania îl vor purta special pentru acest meci. Interesant este că Barcelona se poate distanța la 12 puncte de marea rivală, iar această decizie poate fi văzută și ca o aroganță la adresa rivalilor.

Ce echipament va purta Barcelona
Ce echipament va purta Barcelona

E haos la Madrid după umilința din Cupă

Un eșec cu 0-3 pe teren propriu în fața rivalei eterne reprezintă o umilință greu de digerat pentru fanii madrileni. Cu mic, cu mare, aceștia și-au așteptat favoriții la antrenamentul de vineri. Câțiva fani mai supărați au încercat să oprească mașinile în care se aflau Bale, Benzema sau Nacho, fiind nevoie de intervenția poliției. Camerele TV au surprins toate momentele, iar niciun jucător de la Real Madrid nu a scpăat de insultele suporterilor.

Primul 11 al Barcelonei, clauze de 4,5 miliarde de euro

Cotidianul Marca a publicat clauzele pe care jucătorii Barcelonei le au stipulate în contracte. Catalanii nu mai lasă nimic la voia întâmplării după ce PSG a reușit să-l ia pe Neymar activându-i clauza de 222 de milioane de euro. Astfel, cu excepția lui Rakitic și a lui ter Stegen, toți ceilalți fotbaliști de bază din echipa lui Valverde au clauze de la 200 de milioane de euro în sus.

Cea mai mare este clauza lui Lionel Messi, cotat de Barcelona la 700 de milioane de euro. Toată linia de apărare este evaluată la 2 miliarde de euro. Coutinho, fotbalist care nu s-a adaptat pe Camp Nou și care ar putea pleca la vară, este cotat la 400 de milioane de euro. Cu siguranță, această mutare este regretată în prezent de Bartomeu și ceilalți membri din conducere, o clauză mai accesibilă putând facilita eventuala plecare a brazilianului.

 

Clauze FC Barcelona
Clauze FC Barcelona

Cele mai scumpe bilete din istorie

Real Madrid și-a nemulțumit fanii cu prețul biletelor încă de la meciul din Cupă, acolo unde cel mai ieftin tichet a costat 70 de euro. Furia lor va fi aproape dublă de această dată, căci Florentino Perez a mărit prețul pentru duelul din campionat, iar cine vrea să vadă El Clasico în cele mai proaste locuri de pe Santiago Bernabeu va trebui să scoată din buzunare 110 euro. Cei de la Marca au făcut o comparație cu alte evenimente majore și au descoperit că prețul piperat prinde un top inedit. Spre exemplu, cel mai ieftin bilet de la El Clasico va costa cu doar 10 euro mai puțin decât cel mai ieftin bilet la Grand Prix-ul de Formula 1 din Monte Carlo, un sport mult mai costistior decât fotbalul și pe un circuit localizat într-o zonă atractivă. Să vezi El Clasico sâmbătă va costa mai mult și decât intrarea la Carnavalul de la Rio sau prezența la Moulin Rouge, la Paris.