News

Top religie ţări în lume. Vezi aici unde se situează România

Gallup International a realizat un sondaj pe diverse teme, în care subiecţii au fost întrebaţi  dacă sunt sau nu persoane religioase. Potrivit studiului publicat recent, mai bine de jumătate...
20.07.2017 | 00:05
Top religie tari in lume Vezi aici unde se situeaza Romania

Gallup International a realizat un sondaj pe diverse teme, în care subiecţii au fost întrebaţi  dacă sunt sau nu persoane religioase. Potrivit studiului publicat recent, mai bine de jumătate din populaţia planetei se declară religioasă. Evident, aici sunt luate în considerare toate formele de religie, inclusiv cultele şi sectele, nu doar cele acceptate de biserici.

Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de ţări, arată că 62% dintre respondenţi se consideră religioşi, 25% nu se consideră religioşi şi 9% spun că sunt atei. Potrivit Gallup, 74% din populaţia planetei crede că avem suflet, 71% dintre pământeni cred în Dumnezeu şi 56% cred în Rai în timp ce 54% cred în viaţa de după moarte şi puţin sub jumătate(49%) în existenţa iadului.

Iată un top religie ţări pe categorii

Thailanda este cea mai religioasă ţară, aproape întreaga populaţie (98%) declarându-se religioasă. Alături de Thailanda, ţările care se remarcă ca fiind cele mai religioase sunt Nigeria (97%), Kosovo, India, Ghana, Coasta de Fildeş, Papua Noua Guinee (toate cu 94%), Fiji (92%), Armenia (92%) şi Filipine (90%). România ocupă şi ea un loc fruntaş în top, 89% dintre români spunând că sunt religioşi.

China este ţara cel mai puţin religioasă – 7 din 10 chinezi spun că sunt atei (67%), de peste două ori procentul găsit în orice altă ţară. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religioşi şi doar 9% dintre aceştia se declară persoane religioase. După China, printre ţările cel mai puţin religioase regăsim Suedia, Cehia şi Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat că sunt atei sau non-religioşi (18% şi 55% în Suedia, 25% şi 47% în Cehia, 11 % Şi 58% în Regatul Unit). În România doar 3% dintre cetăţeni se declară atei, în timp ce 6% au răspuns că nu sunt religioşi.