News

Tornada din Călăraşi! Un sat a fost nimicit în câteva minute. Imaginile dezastrului

01.05.2019 | 11:13
Tornada din Călărași s-a format la ora 17:45, pe 30 aprilie 2019

Tornada din Călărași a produse pagube însemnate în mai multe comune din acest județ. Marți, 30 aprilie, călărășenii au avut parte de un fenomen meteo periculos, cu aspect tornadic. Mai multe case au rămas fără acoperișuri în doar câteva minute, iar șoferii au avut probleme în trafic din cauza ploii și a vântului pe Autostrada A2 și pe drumurile județene.

Tornada din Călărași a distrus mai multe acoperișuri în Dragalina

Tornada s-a format în satul Dragalina din județul Călărași, iar formarea acesteia a fost imortalizată de oameni, din mașine sau din locuințele lor. Chiar dacă vârtejul a fost localizat pe câmp, efectele s-au resimțit în mai multe localități,  iar șoferii au avut probleme din cauza vântului puternic. Ba chiar un autocar a fost luat pe sus de tornadă, pe A2.

Fenomenul, susțin meteorologii, a început să provoace panică în jurul orei 17 și 45 de minute. În zonă, codul galben se menține și miercuri, 1 Mai, până la ora 21. Mai mulți copaci au fost doborâți în Dragalina, iar țiglele de pe multe case au fost secerate de vântul puternic. Localnicii au fost șocați de fenomenul pe care l-au văzut și au ascultat avertismentele specialiștilor, și anume să stea în case.

Tornada s-a văzut de la câțiva kilometri depărtare. Captură: ȘTIRILE PRO TV

Primarul comunei Dragalina, despre tornadă: ”Ne-au trecut fiorii”

Primarul comunei Dragalina, Marian Gabriel Stanciu, a declarat pentru Știrile PRO TV că au fost afectate 16 gospodării, iar tornada s-a simțit destul de puternic și în localitatea Constantin Brâncoveanu. “Când am văzut acel vârtej mare că se îndreaptă către satul Constantin Brâncoveanu, ne-au trecut fiorii.

Numai în filme vedem aşa ceva. Furtuna a afectat un număr de 16 gospodarii, acoperişul unor case în proporţie de 100%, unele în proporţie de 30%”, a declarat primarul din Dragalina pentru PRO TV. Tornada este un vânt puternic caracterizat prin rotirea pe o axă verticală în atmosferă, însoțit de cantități uriașe de apă. Tromba vârtejului de aer se înalță, de obicei, de la sol până la nivelul norilor.

 

Tags: