Tornada din Galaţi: 8 morţi, 17 localităţi inundate, 500 de oameni evacuaţi

UPDATE:...
12.09.2013 | 09:19
Tornada din Galati 8 morti 17 localitati inundate 500 de oameni evacuati

UPDATE:

7 oameni au murit, o fetita este data disparuta, iar 500 de locuitori au fost evacuati in judetul Galati, dupa ce a plouat in doua ore cat in doua luni, spun oficialii ISU.

Ploaie devastatoare la Galaţi. Neputincioşi în faţa naturii, oamenii au privit cu ochii în lacrimi cum viitura le distruge agoniseala de o viaţă. Apa a ajuns până la ferestre, iar în zonele din vale a atins chiar şi 5 – 6 metri adâncime. De frică să nu îşi piardă vieţile, oamenii s-au urcat în podurile caselor. Ei au fost slavaţi de pompieri.

Nu mai puţin de 17 localităţi au fost fost afectate de ape şi au rămas fără curent electric. Patru oameni au murit, patru sunt daţi dispăruţi, 17 localităţi au fost inundate şi sute de case au fost distruse de viituri. Cele mai mari probleme au fost la Costache Negri, Cudalbi, Cuca, Corni, Măcişeni şi Valea Mărului. Apele au depăşit un metru înălţime şi au intrat în zeci de locuinţe. Oamenii s-au văzut nevoiţi să îşi abandoneze animalele şi să se refugieze în podurile caselor. Viitura a blocat drumul care face legătura între Galaţi şi Cudalbi, circulaţia fiind oprită la intrarea în localitatea Costache Negri. Din nefericire, patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte două au fost date dispărute.

Pompierii, jandarmii şi militarii gălăţeni au intervenit de urgenţă pentru a-i scoate din case pe cei blocaţi. Şi drumul care face legătura între Galaţi şi Târgu Bujor a fost acoperit de apă, circulaţia fiind întreruptă la intrarea în Măstăcani. Zeci de persoane au aşteptat la intrarea în localitatea Costache Negri veşti de la rudele blocate în zonele afectate. Pompierii i-au alertat şi pe localnicii din Vameş, pentru că viitura se îndrepta către ei.La nivelul Prefecturii Galaţi a fost constituit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă, unde se centralizează toate datele din teren.

Sursa: Realitatea