Fotbal international

VIDEO+FOTO. Iată cum arată noul stadion al lui Tottenham. Ce are unic în lume

Fanii lui Tottenham Spurs au toate motivele să-şi frece mâinile de bucurie. Favoriţii lor vor juca pe un nou stadion, care se aşteaptă să fie dat în folosinţă anul viitor. Este un stadion...
07.09.2017 | 21:48

Fanii lui Tottenham Spurs au toate motivele să-şi frece mâinile de bucurie. Favoriţii lor vor juca pe un nou stadion, care se aşteaptă să fie dat în folosinţă anul viitor. Este un stadion bijuterie, cu dotări incredibile, dar lucrul absolut fantastic îl reprezintă terenul de joc. Acesta are o particularitate unică, este un teren retractabil, care permite în acest fel ca pe aceeşi suprafaţă să se poată disputa atât meciuri de fotbal cât şi de fotbal american!

O companie din Sheffield a fost angajată pentru a construi acest tip de teren unic în lume, o expresie a tehnologiei superavansate, scopul fiind ca pe noul stadion al lui Tottenham să se poată desfăşura uneori şi partide din campionatul profesionist de fotbal american, NFL, în cazul în care vor exista printre echipele de peste ocean intenţii de a veni şi a disputa la Londra partide.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Tottenham va găzdui şi concertele unor mari formaţii

O altă întrebuinţare a terenului destinat fotbalului american va fi acordată concertelor marilor formaţii. Va fi instalat pe trei tronsoane de oţel, în greutate de 3000 tone fiecare. Va avea 61.000 de locuri, iar montarea acestui teren retractabil va dura circa 12 săptămâni. SCX, compania care face această lucrare, este cea care a realizat şi acoperişurile retractabile de la arena centrală de la Wimbledon şi de la Ascot, unde are loc anual cea mai importantă cursă hipică.

Deocamdată, meciurile de acasă ale echipei pregătite de Mauricio Pochettino se desfăşoară pe miticul stadion Wembley, unde Spurs se bucură de o afluenţă de public neaşteptat de mare. Dar toată lumea aşteaptă să se mute pe noul stadion din nordul Londrei, acolo unde să fie casa marilor succese din Premier League şi din competiţiile europene.

Tags: