ADVERTISEMENT
Sporturi

O nouă tragedie în boxul profesionist! Americanul Patrick Day a murit în urma loviturilor primite în ring. VIDEO

Autor: Sorin Dumitrescu | 17.10.2019 | 10:25
deces în box. Americanul Patrick Day, 27 ani, a decedat în urma loviturilor care i-au afectat creierul

O nouă tragedie vine să îndolieze lumea boxului profesionist. Americanul Patrick Day a încetat din viaţă la numai 27 de ani, în urma leziunilor cerebrale provocate de loviturile primite la cap într-un meci pe care l-a susţinut săptămâna trecută la Chicago în compania lui Charles Conwell.

ADVERTISEMENT

Tragedie în boxul profesionist

Patrick Day a fost făcut KO în runda a zecea a meciului de la categoria semimijlocie şi a fost transportat imediat la spital. Americanul a stat în comă timp de patru zile, timp în care a fost supus unei intervenţii chirurgicale pe creier, fără însă nici un rezultat care să îi salveze viaţa.

Patrick Day a plecat dintre noi astăzi, 16 octombrie 2019, ca urmare a leziunilor cerebrale traumatice suferite la meciul său de sâmbătă, 12 octombrie, la Wintrust Arena din Chicago, a anunţat promotorul Lou DiBella. Patrick Day era boxer profesionist din 2013 şi de atunci a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri şi o remiză.

ADVERTISEMENT

Al treilea boxer decedat în acest an

Decesul lui Patrick Day nu face altceva decât să mai adauge încă o filă la dosarul acuzator al boxului profesionist, care a refuzat cu îndârjire să treacă la măsuri de protecţie a vieţii pugiliştilor, cum se întâmplă în boxul amator, unde casca este obligatorie. Numai în acest an trei sportivi au murit ca urmare a loviturilor primite la cap.

deces în box. Americanul a fost făcut KO în repriza a zecea a meciului cu Charles Conwell

Înainte de Patrick Day au avut aceeaşi soartă, decedând în această vară, argentinianul Hugo Santillan şi rusul Maxim Dadaşev, tot ca urmare a traumatismelor craniene suferite. Până când sportivii nu vor face front comun faţă de organismele profesioniste din box, refuzând să lupte fără minime condiţii de protecţie, probabil că dosarul celor care vor muri pe ring va deveni din ce în ce mai stufos.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!