Sport

Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu deschid balul la Rouen. Programul meciurilor din ziua 1 a semifinalei Fed Cup Franța – România. Orele de start

19.04.2019 | 19:06

Vineri, 19 aprilie, a avut loc la Kindarena din Rouen tragerea la sorți a meciurilor de simplu pentru semifinala FED Cup dintre Franța și România. Primele două partide de simplu sunt programate pentru sâmbătă, 19 aprilie, cu începere de la ora 15:00, duminică ultimele două meciuri de simplu și jocul de dublu urmând a avea loc de la ora 14:00.


Citeşte şi:

Simona Halep, mulţumită de alegerea Mihaelei Buzărnescu pentru meciurile de simplu: “Are jocul perfect s-o bată”

Mihaela Buzărnescu, reacţie surpriză după tragerea la sorţi: “Nu ştiam că o să joc”

Ce spun franţuzoaicele despre echipa României: “Halep e cea mai bună din lume”

Cine transmite la TV meciurile României din Fed Cup


UPDATE 13:44 / Simona Halep joacă primul meci al zilei împotriva Kristinei Mladenovic, de la 15:00, urmat de Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia. Tot Halep joacă primul meci de duminică împotriva lui Garcia, iar Buzărnescu – Mladenovic se dispută imediat după.

Programul meciurilor dintre Franţa şi România
Programul meciurilor dintre Franţa şi România

UPDATE 13:25 / Simona Halep este condusă de Kristina Mladenovic, scor 2-3. În schimb, Mihaela Buzărnescu nu s-a duelat până acum cu Garcia.


UPDATE 13:15 / Se ştiu meciurile din semifinala Franţa – România. Regulamentul spune că în prima zi se duelează cele mai bine clasate din fiecare echipă împotriva rachetelor secunde. Simona Halep va juca împotriva Kristinei Mladenovic, iar Mihaela Buzărnescu – Caroline Garcia este celălalt meci al zilei. A mai rămas de stabilit doar ordinea partidelor.


UPDATE 13:00 / Reporterii Fanatik prezenţi la Rouen au aflat că Mihaela Buzărnescu va fi a doua rachetă a României în semifinala cu Franţa. Miki a jucat deja pe zgură în acest an.

Parcursul Mihaelei Buzărnescu la Charleston în acest an
Parcursul Mihaelei Buzărnescu la Charleston în acest an

UPDATE 12:30 / Cu o oră înainte de tragerea la sorţi de la Rouen, oficialii Federaţiei au dezvăluit că îşi doresc ca Simona Halep să joace primul meci de sâmbătă. Acum se fac ultimele teste în Franţa.

Ultimele teste înainte de Franţa - România
Ultimele teste înainte de Franţa – România

Tragerea la sorți Franța – România din semifinalele FED Cup LIVE VIDEO

Este un moment istoric pentru tenisul feminin Românesc, pentru că se află la un singur pas de a juca, în premieră, finala a ceea ce putem spune că este forma feminină a celebrei Cupei Davis, competiția echipelor naționale rezervată băieților. După ce au dat marea lovitură de a elimina Real Madridul tenisului feminin la nivel de echipe reprezentative, Cehia, chiar la ea acasă, la Ostrava, fetele noastre vor avea în față un alt adversar redutabil, tot la el acasă, Franța fiind o echipă incomodă și cu fantastică susținere din tribune.

Însă, judecând obiectiv valoarea loturilor pe care le-au avut la dispoziție Cehia și acum Franța, trebuie să privim cu optimism, pentru că de departe Cehia a fost un adversar de superclasă, cu Karolina Pliskova, din top 5 mondial, pe post de vedetă, în absența Petrei Kvitova, iar dublul Siniakova-Krejcikova este numărul unu mondial. Franța o are pe această Caroline Garcia, extrem de imprevizibilă, capabilă de un meci mare sau de o evoluție modestă la fel de bine.

Franța - România Fed Cup. Caroline Garcia (albastru) e vedeta echipei Franței
Franța – România Fed Cup. Caroline Garcia (albastru) e vedeta echipei Franței

Cine bate în Franţa – România va întâlni învingătoarea dintre Australia și Belarus

Kristina Mladenovic este de multă vreme într-o prelungită criză de formă și încearcă acum să iasă la suprafață cu antrenorul Sașa Bajin, iar Alize Cornet poate fi învinsă de jucătoarele noastre. În concluzie, România are șanse mari de a învinge Franța, fie și ea la acasă, pentru a juca apoi pentru câștigarea trofeului cu învingătoarea celeilalte semifinale, Australia – Belarus.

Simona Halep declara că pentru ea principalul obiectiv la acest moment, înaintea tuturor rezultatelor individuale din turneele la care participă un succes în FED Cup ar fi cea mai mare perfomanță. România se bazează pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu sau Irina Begu la simplu și rămâne de văzut dacă Florin Segărceanu va miza tot pe perechea care a reușit minunea în Cehia, aducând punctul victoriei, Niculescu – Begu.