News

Traian Băsescu, anunț devastator pentru toți pensionarii din România! ”E cel mai mic nivel de plată din toate timpurile!”

07.04.2019 | 11:25
Traian Basescu anunt devastator pentru toti pensionarii din Romania E cel mai mic nivel de plata din toate timpurile

Traian Băsescu a vorbit, în direct, la postul România TV despre pensii. Fostul președinte al țării noastre a menționat că, deși peste tot se anunță pensii mai mari și recalculări în urma cărora pensionarii ies pe ”plus”, de fapt, media anuală înregistrată raportează o pierdere de 547 de lei.

Traian Băsescu a făcut un anunț devastator pentru toți pensionarii din România

De asemenea, fostul șef al statului a venit și cu o soluție, anume indexarea, pentru a exista o bază de calcul pentru anul următor. „2019 înseamnă pierderea medie anuală o pierdere de 574 de lei. Toată lumea bate câmpii cu 45%. Este cel mai mic nivel de plată din toate timpurile. Soluția corectă e să se meargă cu indexarea, ca să fie baza de calcul pentru anul următor, tehnic. Nu spun să se dea și acea mărire, în afară de indexare”, a declarat Traian Băsescu.

Vineri, 5 aprilie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre pensii, discursul său culminând cu un îndemn pentru cei care se încadrează în grupele de muncă I și II de a se adresa factorilor poștali pentru a primi diferențele de bani după recalculare.

Traian Băsescu, anunț devastator pentru toți pensionarii din România! ”E cel mai mic nivel de plată din toate timpurile!”
”E cel mai mic nivel de plată din toate timpurile!”

Marius Budăi, ministrul Muncii, demonstrează contrariul

De asemenea, Budăi a oferit o serie de exemple pentru a demonstra că procesul de recalculare a venitului lunar va aduce bani mai mulți românilor. „Fac apel la bunicii și părinții noștri să încerce să ia legătura cu factorii poștali pentru a primi diferențele de bani. Vă prezint câteva exemple concrete pentru a ne da seama ce a însemnat această recalculare. Până la 30 septembrie 2019, urmează să se achite toate diferențele de bani pentru toți pensionarii.

Traian Băsescu, anunț devastator pentru toți pensionarii din România! ”E cel mai mic nivel de plată din toate timpurile!”
În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Muncii demonstra cum veniturile românilor au crescut

pentru un mecanic de locomotivă, creșterea pensiei a fost de 40%, un pensionar din Deva, minerit, a beneficiat de o creștere de 42 %. Un pensionar care a lucrat în zona 1 de radiații are parte de o creștere de 41%, iar Un pensionar de la Metroul SA are o creștere de 42%. De la 1 septembrie, se va majora și punctul de pensie pentru toți pensionarii, de la 1200 la 1800 lei”, a declarat ministrul Muncii.