News

Traian Băsescu, despre Liviu Dragnea: Tudorel Toader nu îi poate rezolva problemele

24.03.2019 | 13:14
Traian Basescu despre Liviu Dragnea Tudorel Toader nu ii poate rezolva problemele

Nici Tudorel Toader nu îl mai poate scăpa pe Liviu Dragnea de problemele cu legea, întrucât ordonanța de urgență pe care o pregătește Ministrul Justiției este neconstituțională. Cel puțin așa susține fostul președinte al României, Traian Băsescu.

Ce spune Traian Băsescu despre ordonanța de urgență pentru recursul în anulare

Tudorel Toader nu poate să vină cu ceea ce a cerut PSD. Sunt 2 subiecte: unul este să acopere cu OUG pe recurs în anulare pe sentințe din 2014 și până acum ca să-i rezolve problema lui Dragnea. Nu se poate! Am fi ca într-o țară bananieră. Ei se leagă de deciziile CCR, dar ele se aplică pentru viitor. CCR a zis: se permite recurs extraordinar pentru sentințele aflate în curs de recurs extraordinar, ceea ce înseamnă 30 de zile, ori ei vor din 2014. Nu se poate!” , a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Cu toate acestea, fostul șef de stat susține că există un artificiu legal prin care respectiva orodonanță de urgență ar putea rămâne în vigoare suficient timp cât să producă efecte, chiar dacă ulterior va fi contestată la CCR.

Traian Băsescu a lansat un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea
Traian Băsescu a lansat un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea

Cum ar putea Tudorel Toader să dea ordonanța de urgență

Există o variantă: dă Tudorel Ordonanță de Urgență care stă două săptămâni în vigoare, aceea OUG produce efecte. Până o contestă Avocatul Poporului la CCR sau până când o ia în discuție Parlamentul.” , a mai spus Traian Băsescu.

Întrebat dacă la următoarele alegeri prezidențiale va exista riscul de fraudare a votului, Traian Băsescu a afirmat că este nevoie de introducerea camerelor de supraveghere, în caz contrar, ne-am putea confrunta din nou cu o astfel de situație.

Da, cu o singură condiţie: dacă nu va exista cameră de luat vederi în secţia de votare. Fraudă cu număr de voturi nu s-ar mai putea face, pentru că va funcţiona din nou sistemul cu suoravegherea buletinelor, a cărţilor de identitate. Singurul moment în acre se poate produce frauda, dar la dimensiuni mici este când se numără voturile. Dacă în secţia de vtare va fi o cameră de luat vederi nu se va mai putea fura nici acolo. Dacă avem în fiecare clasă în care dau copiii bacalaureatul am putea să avem cu uşurinţă şi la alegeri, pentru că acele camere sunt în şcoli, secţiile de votare sunt în şcoli.. Deci dacă se pune cameră avem şansa să fie un număr corect” , a declarat fostul președinte al României.