News

Traian Băsescu îl acuză pe Liviu Dragnea că provoacă o criză politică: “A declanșat cea mai stupidă remaniere”

22.04.2019 | 14:45
Traian Basescu il acuza pe Liviu Dragnea ca provoaca o criza politica A declansat cea mai stupida remaniere

Fostul președinte al țării l-a atacat, în cursul zilei de luni, pe Liviu Dragnea pentru o viitoare criză politică. Traian Băsescu a susținut că „a declanşat cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă”. Liderul PMP adaugă și faptul că Liviu Dragnea obligă trei miniștri să demisioneze prematur, într-un moment total nepotrivit pentru a-i reafirma puterea.

Traian Băsescu: “Declanşază inutil o criza politică!”

Liderul PMP îl acuză pe Lidiu Dragnea că declanșează o criză politică. Traian Băsescu l-a atacat, în cursul zilei de luni, pe liderul Partidului Social Democrat pentru că obligă trei miniștri să demisioneze pentru a-și reafirma puterea și autoritatea. „Dragnea declanşază inutil o criza politică! Părându-i-se că are nevoie de un exerciţiu de autoritate, Dragnea a declanşat cea mai stupidă remaniere din istoria postdecembristă.

O remaniere care foarte probabil nu va avea sprijinul Preşedintelui, o remaniere făcută într-o perioadă de sărbători catolice şi ortodoxe, când, foarte probabil, va fi greu să treacă rapid o reorganizare guvernamentală prin Parlament, o remaniere făcută într-o perioadă în care UDMR-ul a intrat într-un noncombat tactic”, a fost mesajul lui Traian Băsescu de o rețea de socializare.

Traian Bpăsescu îl acuză pe Lidiu dragnea pentru o criză politică
Traian Bpăsescu îl acuză pe Lidiu dragnea pentru o criză politică

Propunerile de miniștri

Viorica Dăncilă a trimis miercuri la Cotroceni propunerea de revocare a lui Tudorel Toader și demisiile Rovanei Plumb și a Nataliei Intotero. De asemenea, a trimis și propunerile pentru înlocuitorii posturilor. Decizia lui Toader a fost luată într-o ședință a CEx. Eugen Nicolicea a fost propus pentru Ministerul Justiției, Oana Florea pentru Ministerul Fondurilor Europene, iar pentru Ministerul pentru Români de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu.

“Legat de nominalizări, în urma discuțiilor avute cu președintele partidului, candidatul nostru este Oana Florea, o colegă cu experiență care știe modul de lucru al Instituțiilor Europene. Pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni, Liviu Brăiloiu.  Cunoaște deja problemele din diasporă și va găsi răspunsul multor probleme. Pentru ministerul Justiției nu am avut o propunere, am hotărât cu membrii ca propunerea PSD să fie Eugen Nicolicea. Tudorel Toader a vorbit că va face multe lucruri pe care nu le-a finalizat”, a declarat Viorica Dăncilă despre cei care vor urma să ocupe funcțiile de miniștri.