News

Traian Băsescu îl critică dur pe un fost coleg de partid: ”Înnebunește, se agită și își revendică locul de senator”

25.06.2019 | 17:30
Traian Basescu il critica dur pe un fost coleg de partid Innebuneste se agita si isi revendica locul de senator

Fostul președinte Traian Băsescu a fost ales europarlamentar și va pleca la Bruxelles. Se pare că, fostul candidat al PMP pentru Senat, Radu Cristescu a încercat să profite de această situație. Cristescu a părăsit între timp partidul pentru un post de senator, iar Băsescu l-a criticat dur după ce fostul coleg de partid nu a reușit să obțină postul.

Traian Băsescu l-a numit pe Radu Cristescu ”licheaua în politică”

Radu Cristescu a fost exclus din PMP în urmă cu un an. Excluderea lui Cristescu a avut loc în prezența lui Traian Băsescu. Totodată, fostul candidat al PMP pentru Senat a declarat că nu se aștepta la o asemenea decizie. Fostul președinte l-a criticat dur pe fostul coleg de partid după ce Cristescu a încercat să profite de pe urma faptului că Traian Băsescu a fost ales europarlamentar și va pleca la Bruxelles.

După ce Cristescu a părăsit partidul pentru a ocupa un loc de senator pe care nu l-a obținut, Traian Băsescu a comentat întreaga situație. În plus, fostul președinte al României l-a catalogat pe Cristescu drept ”licheaua în politică”, într-o postare de pe pagina de Facebook. „Licheaua în politică sau vorba lui Iohannis: ghinion! Rar se întâmplă ca o lichea politică să plătească ceva. Licheaua din politică pleacă din partid la alt partid, unde, de regulă, este primită cu o funcţie dar şi cu obligaţia de a fi harnic în spaţiul public în a murdări cât mai consistent posibil partidul, dar şi pe cei din conducerea partidului din care a plecat. Licheaua nu are limite, nu are scrupule, nu are decenţă. Îl mână doar interesul de a se dovedi util noilor stăpâni politici, dar şi presei care degrabă îl ridică la rangul de stea a partidului din care a plecat, desi el este doar un “neica nimeni” politic. Desigur, imediat ce începe să-şi debiteze mizeriile este etichetat de unii jurnalişti ca fiind un “fost apropiat” al foştilor şefi politici.”, a scris Băsescu pe contul de socializare. 

Mai departe, Băsescu a povestit episodul în care Cristescu a părăsit partidul pentru a ocupa un post de senator. „Şi ce credeţi că păţeşte licheaua într-o zi. Fostul lui şef, cel care îl pusese pe listă la Senat imediat după el, pleacă din Senatul României la Parlamentul European. Licheaua pur şi simplu înnebuneşte, se agită, îşi revendică locul de Senator al partidului pe care l-a părăsit şi l-a denigrat, încearcă, fără succes, să găsească o organizaţie care să falsifice acte şi să confirme că el, licheaua, a muncit neştiut de nimeni într-o micuţă organizaţie teritorială pentru partid, în timp ce la televizor umilea liderii şi partidul pe listele căruia a candidat pe locul 2 la Senat la Bucureşti. Nimic nu merge.”, a completat fostul președinte.

Băsescu l-a numit pe Radu Cristescu ”licheaua din politică”
Traian Băsescu îl critică dur pe un fost coleg de partid. Sorin Cristescu aplecat din PMP pentru a ocupa un post de senator, dar nu a reușit să-l obțină
Sursa foto: facebook.com

Traian Băsescu: ”Din om de serviciu erai să ajungi senator”

Băsescu povestește că Radu Cristescu a încercat mai multe lucruri pentru a reveni în partid, dar fără succes. Fostul președinte mai spune că Cristescu s-a bazat pe ura PSD, dar tot nu a avut noroc. „Licheaua face o ultimă încercare. Fără nominalizare de la partid, obligatorie după lege, depune o contestaţie la Parlament şi încearcă să convingă Comisia Juridică din Senat că el este următorul după demisionarul bruxellizat, mizând pe ura sinceră a pesediştilor faţă de proaspătul transferat în Capitala Uniunii Europene. Nici aşa n-a mers. Cazanciuc dă cu contestaţia Numărului 2 de pământ şi-şi convinge colegii că legea nu poate fi încălcată.” 

„Ce nenorocire, Cristescule! Din om fără serviciu erai să ajungi senator. Uneori, chiar şi lichelele îşi primesc răsplata.. Asta-i viaţa, Cristescule!”, a încheiat Traian Băsescu postarea de pe contul de Facebook.