News

Traian Băsescu, mesaj ferm pentru Klaus Iohannis! „Trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi”

15.07.2019 | 09:01
Traian Basescu mesaj ferm pentru Klaus Iohannis Trebuie sa faca tot ce poate sa o aduca pe doamna Dancila in turul doi

Fostul președinte al României, Traian Băsescu i-a transmis un mesaj ferm lui Klaus Iohannis! Liderul PMP consideră că actualul șef de stat trebuie să facă tot posibilul pentru a o aduce pe Viorica Dăncilă în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Băsescu crede că un eventual duel Iohannis – Barna pentru Palatul Cotroceni ar face ca electoratul PSD să voteze masiv pentru candidatul USR/ Plus, ceea ce ar aduce probleme mari pentru președinte.

Traian Băsescu, mesaj ferm pentru Klaus Iohannis!

„Doamna Dăncilă va trebui să candideze, îi place sau nu îi place lucrul acesta, pentru că tot ea e plătitor al neintrării în turul doi. Nu există nicio variantă în care Iohannis să nu intre în turul doi. Nu e posibil așa ceva. Klaus Iohannis este singurul care în mod garantat intră în turul doi. Marea problemă este cu cine intră Iohannis.

Spre exemplu, Iohannis ar avea mandatul al doilea garantat dacă intră în turul doi cu doamna Dăncilă, cu reprezentatul PSD. De ce? Pentru că în turul doi electoratul USR l-ar vota pe Iohannis. Dacă intră cu Barna, în turul doi electoratul PSD va vota cu Barna sau cu Cioloș și nu cu Iohannis, ceea ce ridică probleme uriașe.

Traian Băsescu, mesaj ferm pentru Klaus Iohannis! Băsescu și Iohannis
Klaus Iohannis i-a luat locul lui Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. Sursa foto – facebook

Avertisment lansat de Traian Băsescu

După părerea mea, Iohannis trebuie să facă tot ce poate să o aducă pe doamna Dăncilă în turul doi, și nu pe Barna sau Cioloș”, a subliniat Traian Băsescu atunci când a fost chestionat despre alegerile prezidențiale care se vor desfășura la finalul anului. Astfel, în viziunea fostului șef de stat lucrurile sunt cât se poate de clare. Iohannis ar fi sigur de victorie într-o singură variantă.

În cazul în care candidatul comun USR/Plus ar intra în turul 2 lucrurile s-ar complica serios pentru actualul președinte. Dan Barna pare a fi deocamdată în poleposition pentru USR/Plus. Acesta a fost desemnat candidat al Uniunii Salvați România, dar trebuie să fie de acord și cei de la Plus cu această numire.