News

Traian Băsescu râde de posibila candidatură a lui Mihai Gâdea la alegerile prezidențiale. Ce spune despre Ioan Aurel Pop și Dan Puric

10.06.2019 | 08:38
Traian Basescu rade de posibila candidatura a lui Mihai Gadea la alegerile prezidentiale Ce spune despre Ioan Aurel Pop si Dan Puric

Zvonurile privind posibila candidatură a lui Mihai Gâdea la alegerile prezidențiale l-au făcut pe fostul președinte, Traian Băsescu, să se amuze. Europarlamentarul din partea PMP a vorbit despre candidaturile lui Dan Puric sau a academicianului Ioan Aurel Pop ca variante propuse în spatele ușilor închise de către PSD.

Traian Băsescu susține că Gâdea e vulnerabil, dar îl poate ajuta

Băsescu spune că PSD nu ar avea nicio șansă cu un candidat precum Mihai Gâdea, despre care a spus că îi este foarte antipatic. Fostul marinar a declarat că partidul aflat la putere nu ar face nici 0,5% în primul tur dacă Gâdea ar fi alegerea acestuia pentru Cotroceni. Băsescu a comentat situația prezidențialelor la România TV.

Băsescu spune că oferta pentru prezidențiale nu mai este la fel de bogată ca acum câțiva ani și că s-a coborât mult nivelul propunerilor dacă s-a ajuns a spune că vor candida Gabriela Firea sau soțul acesteia, Florentin Pandele. Băsescu a mai spus despre Gâdea că ar fi un candidat vulnerabil, dar se oferă să îl antreneze vreme de câteva săptămâni.

Dan Puric nu ar fi o variantă rea la prezidențiale, însă Băsescu are rețineri. Sursa foto: InfoOradea

Băsescu: „Nu știu dacă Dan Puric are un set de valori”

Cât despre celălalte nume vehiculate, Băsescu a declarat că Ioan Aurel Pop este omul care s-ar putea impune chiar și ca independent, iar vizibilitatea lui și șansa de a fi ales președinte ar crește simțitor dacă ar avea un partid important în spate. Despre Ioan Aurel Pop și Dan Puric, Băsescu a vorbit într-o altă emisiune, la B1 TV.

„Nu e prost Dan Puric, are un set de gânduri, nu știu dacă și de valori. De multe ori nu-l aprob, dar ar putea fi un bun vorbitor și care nu s-ar intimida în fața unui preopinent”, a spus Băsescu la B1.

Fostul președinte a mai susținut că Dăncilă, Ciolacu, Firea sau Paul Stănescu nu ar avea nicio șansă să ducă PSD în turul al doilea și că partidul trebuie să aleagă un alt nume, cât se poate de nou, dacă vrea să aibă o șansă importantă la alegerile prezidențiale.