Fotbal intern

Transfer bombă în Liga 1! Pele, fost jucător la Inter și la FC Porto, a semnat cu Dunărea Călărași!

06.01.2019 | 20:34
Transfer bomba in Liga 1 Pele fost jucator la Inter si la FC Porto a semnat cu Dunarea Calarasi

Lovitură de senzație dată de formația antrenată de Dan Alexa. Pele, fost jucător la Inter și la FC Porto, a semnat cu Dunărea Călărași! Ajuns la 31 de ani, mijlocașul a evoluat ultima dată la Eskilstuna, în Suedia! FANATIK a aflat că fotbalistul va evolua din 2019 în România.

Fostul internațional U21 al Portugaliei a fost convins de impresarul Anamaria Prodan să se alăture proiectului pe care Alexa, antrenor dorit de Gigi Becali la FCSB în această iarnă, îl pregătește la Călărași.

Pele, fost jucător la Inter și la FC Porto, a semnat cu Dunărea Călărași! Acum 10 ani a costat 6 milioane de euro!

Victor Hugo Gomes Passos, alias Pele, este cel mai tare transfer realizat în această iarnă de o echipă din Liga 1 Betano. Mijlocașul central a semnat, conform informațiilor FANATIK, cu Dunărea Călărași pentru un an și jumătate! Ajuns la 31 de ani, Pele este un fost international de tineret al Portugaliei și a fost considerat multă vreme una dintre marile speranțe ale fotbalului lusitan.

La juniori a evoluat pentru Benfica și s-a transferat apoi la Guimaraes. De acolo, în 2007, la 20 de ani, a făcut pasul spre Internazionale Milano, care a plătit pentru serviciile lui 2 milioane de euro! Nu a reușit să se impună la prima echipă a clubului italian și s-a întors în 2008 în țara natală, la FC Porto. Fosta echipă a lui Jose Mourinho a plătit pentru Pele 6 milioane de euro!

Anamaria Prodan și Dan Alexa l-au convins! Ar putea fi tunul anului

Cariera sa nu a avut însă explozia așteptată și talentatul mijlocaș nu a izbutit să se impună nici la Porto. A fost împrumutat la Portsmouth și la Valladolid, pentru ca apoi să fie vândut în Turcia, la Eșkișehirspor. De acolo, Pele a plecat în Grecia, unde a bifat trei cluburi: Ergotelis, Olympiacos și Levadiakos. În 2015, Olympiacos l-a cedat ciprioților de la Anorthosis.

Anamaria Prodan Pele
Anamaria Prodan l-a convins pe Pele, fost international U21 al Portugaliei, sa vina sa joace in Liga 1 Betano

După două sezoane petrecute în însoritul Cipru, Pele a făcut o pauză de un an. Portughezul a ales să revină în circuit la Eskilstuna, în prima divizie din Suedia. Acum, el se alătură celor de la Dunărea Călărași. Anamaria Prodan și Dan Alexa au insistat pentru realizarea acestui transfer, care s-ar putea dovedi a fi tunul anului. Asta pentru că Pele are un CV mult peste străinii care sunt acum în Liga 1 Betano, excepție făcând Julio Baptista de la CFR Cluj.

450 de mii de euro este cota de piață a lui Pele conform transfermarkt