Sport

Trece Danemarca peste șocul Eriksen? Încă un coșmar trăit de selecționerul Hjulmand

Selecționerul danez Kasper Hjulmand a mai trăit în urmă cu câțiva ani un eveniment asemănător cu cel al lui Christian Eriksen.
16.06.2021 | 07:55
Trece Danemarca peste socul Eriksen Inca un cosmar trait de selectionerul Hjulmand

„Cazul Eriksen” este principalul subiect la Euro 2020. Mijlocașul danez și-a revenit, dar reacțiile continuă. Danezul Peter Schmeichel, campion European în 1993 și tatăl lui Kasper – actualul portar al nordicilor, a dezvăluit că soția lui îl credea mort pe Eriksen, iar eroul Kjaer, cel care l-a ajutat pe Eriksen să nu-și înghită limba, a fost propus căpitan la echipa lui de club, AC Milan.

Există o persoană care este în stare de șoc după evenimentele de la Copenhaga. Kasper Hjulmand, antrenor principal al Danemarcei, a mai trecut peste un moment asemănător celui petrecut în minutul 42 al jocului cu Finlanda. În urmă cu câțiva ani, un fulger l-a lovit pe teren pe unul dintre jucătorii săi.

Selecționerul Hjulmand a mai fost martorul unui eveniment groaznic

Pe Hjulmand, clipele dramatice de pe stadionul ”Parken” l-au întors în timp cu mai bine de un deceniu, când a asistat, tot de pe margine, la un alt incident care a marcat viața unui tânăr fotbalist.

Un adevărat coșmar pentru toată lumea, pe teren și acasă. Minutele nesfârșite pe care Christian Eriksen le-a petrecut pe teren în timpul meciului Danemarca – Finlanda au fost groaznice pentru oricine a fost martor, fie că se afla în arenă sau în fața televizorului.

Dar, pe lângă colegii de echipă, există cineva care a experimentat o altă dramă: antrenorul danez Kasper Hjulmand. În iulie 2009, scrie publicația spaniolă ”El Mundo Deportivo”, Hjulmand se afla pe terenul din Hvidovre când un accident la fel de neașteptat a pus capăt carierei lui Jonathan Richter, un fotbalist de la formația Nordsjælland.

Antrenorul era adjunctul lui Morten Wieghorst, care este acum asistentul său. Cei doi au fost martori la momentul în care un fulger l-a lovit pe Richter, la un amical, determinându-i un atac de cord. Era minutul 41 al jocului. La fel ca în cazul lui Eriksen, intervenția medicală a fost fundamentală și a permis să nu se producă o tragedie.

Jucătorul s-a aflat în comă timp de trei săptămâni și, pentru a evita complicațiile, echipa medicală a decis să-i amputeze o parte din picior.

Hjulmand, având în vedere experiența teribilă pe care o trăise deja, a văzut prin alți ochi momentul:

„A fost o noapte dificilă. Ne-a reamintit tuturor, și mă refer la toată lumea, care sunt adevăratele valori ale vieții. Să ai o persoană dragă aproape de noi, să păstrezi cele mai prețioase relații, să iubești pe cei apropiați. Prietenii noștri, familiile noastre ”.

Chiar dacă echipa pare unită, situația danezilor s-a îngreunat în Grupa B.

NetBet oferă cota 2,60 la pariuri că Danemarca va ieși din Grupa B, după 0-1 cu Finlanda. În prima etapă, celălalt joc s-a terminat Belgia – Rusia 3-0. Următorul adversar al danezilor este Belgia.